Narin Güran’ı arama çalışmaları kasıtlı olarak sekteye uğratıldı

Narin Güran'ın amcası Salim Güran'ın işçisi olan R.A.'nın tutuklanma gerekçesinde, Narin Güran'ı arama çalışmalarının "hedef saptırma amaçlı suni ihbarlarla ve dikkat dağıtıcı eylemlerle engellenmeye çalışıldığı" belirtildi.

narin arama habermeydan

Narin Güran’ı arama çalışmaları kasıtlı olarak sekteye uğratıldı.

Diyarbakır’da 19 gün süren arama çalışmalarının ardından cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolması gündemiyle yürütülen soruşturmada, “asılsız ihbarlarla ve yanlış ifadelerle” arama çalışmalarının aksatılmaya çalışıldığı sulh ceza hakimliğinin tutuklama gerekçesinde yer aldı. Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde ölü bulunan Narin Güran’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınan R.A., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Narin Güran’ın tutuklu amcası Salim Güran’ın işçisi olan 15 yaşındaki suça sürüklenen çocuk R.A., savcılıkta verdiği ifadesinde, olay günü sabah 05.00-06.00 sıralarında uyandığını ve sondaj başında uyuyarak gününü geçirdiğini belirtti. Salim Güran’ın üst tarlaya geldiğini, onlarla 1,5-2 saat geçirdiğini, ardından saat kaçta ayrıldığını hatırlamadığını iddia etti. R.A, ifadesinde, “Babam 13.00 sıralarında işçileri almaya gitti. Salim Güran, saat 14.00-15.00 sıralarında tekrar yanımıza geldi ve babamı sordu. Babam, ‘İşçileri dağıtıyordum’ dedi. Salim Güran, üstünü değiştirmek için yanımızdan ayrıldı ve geri döndü. Akşam yemeği sırasında telefonla Narin Güran’ın kaybolduğunu öğrendik” dedi.

Savcılıkta, R.A’ya Salim Güran’ın olay günü öğleden sonra yaptığı beyanların ve aralarındaki görüşmelerin içeriği hatırlatıldığında, R.A. hiçbir konuşmayı hatırlamadığını belirtti. Ayrıca, “Salim Güran’ın pamuk tarlasındaki kurtlanmayla ilgili ifadesine” ilişkin sorulan soruya “Hatırladığım pamuk kurtlanması olayı olay günü gerçekleşmemişti” şeklinde yanıt verdi. R.A, “Salim Güran’ı korumuyorum, Salim saat 14.00’ten sonra kıyafet değiştirmek için gitmesi dışında yanımdan ayrılmadı. Suçlamayı kabul etmiyorum, suçsuzum” şeklinde ifade verdi.

R.A’nın tutuklanma gerekçesinde, “21 Ağustos 2024 tarihinde Narin Güran’ı bulmak için yapılan arama kurtarma çalışmalarının, bazı kişilerin suni ihbarlarla ve dikkat dağıtıcı eylemlerle engellenmeye çalışıldığı” belirtildi. Ayrıca, “Salim Güran’ın tarlada olduğu saatlerle ilgili beyanlarının dosyadaki kayıtlarla çeliştiği, soruşturmanın tamamlanmadığı ve adli kontrolün yetersiz kalacağı” vurgulandı. Bu sebeplerle, R.A’nın tutuklanmasına karar verildi.

Exit mobile version