Narin Güran cinayeti iki Bakanlık arasında krize neden oldu!

Narin Güran cinayetinin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arasında bir krize neden olduğu öne sürüldü. İddialara göre, şüphelilerin savcılıkta verdikleri ifadelerin hemen kamuoyuna sızması, iki bakanlık arasında gerginliğe yol açtı ve bakanlar arasında bir soğukluk oluştu. İşte detaylar...

bakanliklar habermeydan

Narin Güran cinayeti iki Bakanlık arasında krize neden oldu.

Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyü’nde kaybolduğu izlenimi verildikten 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın durumu, iki Bakanlık arasında krize yol açtığı iddia ediliyor. Soruşturma sürecinin başından itibaren şüphelilerin savcılıkta verdikleri ifadelerin bir şekilde kamuoyuna sızması, İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında adı konulmamış bir gerginliğe neden oldu. Bu krizin, bakanlık bürokrasisinin ötesinde bakanlar düzeyinde de hissedildiği belirtiliyor.

İlk günden itibaren ifadelerin ve belgelerin, iktidar yanlısı veya muhalif medya ayrımı gözetilmeksizin sızması, iki bakanlığı karşı karşıya getirdi. Soruşturmanın içeriği, boyutu ve sonuçları bir kenara bırakıldığında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arasında bir süredir ‘soğukluk’ yaşandığı ifade ediliyor. Bu soğukluğun olası nedenleri arasında kamu güvenliğinin sağlanmasında yaşanan yeknesaklık eksikliği öne çıkıyor. Ancak arka planda başka bir sebep olup olmadığını şu an için bilemiyoruz. Şu aşamada durum, ‘Polis yakalıyor, adliye bırakıyor’ meselesine benziyor.

Exit mobile version