Narin cinayeti soruşturmasında önemli bir adım: Adli Tıp diş izi incelemesi sonuçlandı

8 yaşındaki Narin cinayeti soruşturmasında Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun incelemesi sona erdi. Raporda, diş izinin kimlik tespiti için uygun olmadığı belirtildi. Bununla birlikte, ağabey Enes Güran'ın kolundaki izlerin insan ısırığına işaret ettiği ve kaybolduğu günle uyumlu olduğu tespit edildi.

narin habermeydan

Narin cinayeti soruşturmasında önemli bir adım…

8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayet soruşturmasında Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun incelemesi tamamlandı. Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan Narin’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, ağabeyi Enes Güran’ın İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki daha önceki incelemelerinde 30 Ağustos’ta ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı belirlenememişti. Savcılar, Enes Güran’ın kolundaki ısırık izinin annesi Yüksel Güran’a ait olabileceği ihtimali üzerine, Yüksel Güran’ı hastaneye sevk ederek ağız ve diş modeli aldırmışlardı. Enes Güran, kolundaki ısırığın olaydan sonra acısını belli etmemek amacıyla kendisi tarafından yapıldığını iddia etti.

Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki ısırıkla ilgili raporunu tamamladı. Raporda, Enes Güran ile annesi Yüksel Güran’a ait adli ve tıbbi belgelerin, ağız ve diş ölçü modellerinin yanı sıra fotoğraf, video ve grafilerin birlikte değerlendirildiği ifade edildi.

Enes Güran’ın sağ ön kolundaki yumuşak doku lezyonlarının lokalizasyonu, travmatik etkileri ve rengi dikkate alındığında, bu lezyonların 21-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşmiş olabileceği belirtildi. Lezyonların mor renkli, kesintisiz yapıda olduğu, ancak tipik diş izlerine dair belirgin özellikler taşımadığı kaydedildi. Yine de mevcut lezyonların görünümü itibarıyla insan ısırık iziyle uyumlu olabileceği ifade edildi.

Raporda, “Adli Tıp Kurumu Adli Bilişim İhtisas Dairesi’nin raporu, Yüksel Güran’a ait olduğu bildirilen ağız ve diş ölçü modelleri, Enes Güran’ın diş ve çene muayenesi ile alınan diş izleri, Narin Güran’a ait panoramik grafi ve otopsi verileri hep birlikte değerlendirildiğinde, Enes Güran’ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran tarafından ısırılmak suretiyle meydana gelmiş olabileceği, ancak Cumhuriyet Başsavcılığına sorulduğunda, bu lezyonların ABFO kriterlerine göre ‘5 sonuçsuz’ kategorisinde olduğu ve dolayısıyla diş izinden kimlik tespiti için gerekli özellikleri tanıya elverişli ölçüde içermediği” vurgulandı.

Sonuç olarak, ağabeyinin kolundaki ısırığın “Yüksel Güran tarafından mı, Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı yapıldığı” hususunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığı oy birliğiyle mütalaa edildi. Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin son durumu açıklayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, karanlıkta hiçbir şeyin kalmayacağını belirterek elde edilen delillerin yanı sıra ifadelerdeki çelişkilerin de dikkat çekici olduğunu ifade etti. Bakan Tunç, yeni kamera görüntülerinin TÜBİTAK tarafından incelendiğini aktardı.

Tunç, “Yeniden ifadeler alınabiliyor. Şu anda 12 şüpheli tutuklu, 3 adli kontrol kararı verilen kişi var. 27’si şüpheli, 241’i tanık olmak üzere toplam 268 kişinin ifadesi alındı. DNA tespitleri ve kriminal incelemeler devam ediyor. Ayrıca HTS kayıtları geriye dönük inceleniyor. Cinayet mahallinde kimlerin bulunduğuna dair baz istasyonu tespitleri de yapılıyor. Bazı kamera görüntüleri TÜBİTAK’a gönderildi ve inceleme sürüyor,” dedi.

Exit mobile version