Naci Görür uyardı! Tunceli tehdit altında

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu: Tunceli'ye dikkat çeken Görür, ''Ben belki de ilk kez söyleyeceğim burada. Tunceli tehdit altında'' dedi.

Tunceli tehdit altinda habermeydan

Naci Görür uyardı! Tunceli tehdit altında.

Televizyon programına konuk olan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tunceli’deki deprem tehlikesine dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, şunları kaydetti:

“Ben belki de ilk kez söyleyeceğim burada. Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli’den kimse bahsetmiyor ama tehdit altında. Erzincan-Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay en son 1790’larde deprem üretmiş. 250 senede bir deprem üretme potansiyeli var. Günümüze yaklaşırsınız. Özellikle Pülümür’ün olduğu yer. Erzincan-Karlıova arasını bekliyoruz. Bu fay deprem üretirse 7,4’e kadar çıkabilir. Tunceli’ye uzak değil. Batıdan da aktif bir fayla çevrilidir. Ovacık fayı, yavaş hareket ederek deprem üretiyor. Tunceli’nin hemen güneyinde Nazimiye fayı var. Dört taraftan fay ile çevrilidir. Yedisu fayı özellikle endişe konumundadır. Eli kulağında, şakası yok. Zaman olarak kesin konuşamıyoruz. Tekerrür periyodunu bilemiyoruz. MTA’yı (Maden Tetkik Arama) bunu tespit etmeye memur edin. Bilimin faydası, yerbilimcinin varoluş nedeni budur.”

Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depremi için ise şu değerlendirmede bulundu:

”Marmara’da sanayinin çarkları durur. Türkiye’de ekonomik olarak bağımsızlığını yitirir. Ekonomik bağımsızlığını yitirince siyasi bağımsızlığını da yitirir. Gerçek beka meselesi budur. Cumhurbaşkanımızın bir lafını paylaşmak isterim. Dünya Bankası borç istemiş, verin dedim. Bugün borç alan, yarın talimat alır. Marmara depreminden sonra talimat mı alacağız? İstanbul’da nüfus ve bina yoğunluğu daha fazla, binaların yüzde 60’ı deprem hizmeti görmemiş. Demiri, betonu, kumu başka afla arınmış bir yapıdır. Beklediğimiz depremde kayıp daha fazla olur. Ulaşım, yerleşim olmaz. Sizi kurtaracak güçler bile gelmekte zorlanır. Bu işin şakası yok. Ekonomi çöker. Kanalizasyon ve içme suyuna hasar olur.”

Exit mobile version