Muş’ta, YKS’nin ilk oturumu TYT başladı!

Muş’ta ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) başladı.

mus ta yks nin ilk oturumu tyt basladi habermeydan

Muş’ta, YKS’nin ilk oturumu TYT başladı!

Muş’ta ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) başladı.

YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) 52 okulda 12 bin 131 öğrenci girecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu 165 dakika sürecek. Bazı öğrenciler sabahın erken saatinden itibaren aileleri ile birlikte okul bahçesinde sınav saatini beklerken, bazı öğrenciler ise son anda içeri girmeyi başardı.

Öğrencisini sınav merkezine getiren velilerden Kasım Toplu tüm öğrencilere başarılar dileyerek, “Öncelikle ben, bugün sınava girecek olan bütün öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum. Cenab-ı Allah zihin açıklığı versin. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Kimileri son 1 yıl, kimileri son 2-3 yıl içerisinde hazırlanmış oldular. Büyük bir maraton, büyük bir özveriyle kimisi daha dar imkanlarla, kimisi biraz daha belirli imkanlarla hazırlanıp geldiler. Bu sürecin kimilerine ne getireceğini biz kestiremeyiz. Ancak öğrencilerin bugüne kadar gösterdikleri çabalar sonuçlanacaktır. Yine de biz kendilerine başarılar diliyoruz. Allah yardımcıları olsun. Sınav kazanılır ya da kaybedilir diye kesin bir yargı olmamalıdır. Öğrencileri bu şekilde suçlamamak lazım. Yani hayat burada sonlanıyor diye bir kaide yok. Bu yıl olmazsa, mutlaka bir sonraki yıla ertelenebilir. Ancak her başarısızlığın ardından mutlaka öğrencinin kendine bir ders çıkarması lazım. Bir pay çıkarması lazım. En büyük sorumlulukları, anne babası ve ailesine iyi bir müjde verebilmektir. Onları mutlu edebilmektir. Öğrencinin bu süreçte yapabileceği en güzel şeylerden biri budur. Ben bu inançtayım. Tekrar öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.

YKS’nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) yarın yapılacak.

Exit mobile version