Muş’ta şiddetli fırtına çatıları uçurdu

Muş’ta dün geceden itibaren etkili olan yağmur, dolu ve hızı saatte 107 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz yönde etkilerken birçok ev ve işyerinin çatısı uçtu.

Musta siddetli firtina catilari ucurdu Habermeydan

Muş’ta şiddetli fırtına çatıları uçurdu.

Muş’ta dün geceden itibaren etkili olan yağmur, dolu ve hızı saatte 107 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz yönde etkilerken birçok ev ve işyerinin çatısı uçtu.

Muş’ta dün geceden itibaren etkili olan kuvvetli fırtına yaşamı olumsuz yönde etkilerken, birçok evin ve işyerinin çatısını da uçurdu. Kuvvetli fırtına nedeniyle çatılardan kopan sac ve kereste parçaları 2 okul ve Muş Devlet Hastanesinin bahçesine savrulurken, bir okulun çatısı ise tamamen uçtu. Yaşanan şiddetli fırtınada okulda öğrencilerin ve hastanede hasta yakınlarının bahçede olmaması büyük bir faciayı önledi. Yaşanan kuvvetli fırtınadan dolayı sanayi bölgesindeki bir iş yerinde bir kişi çalıştığı esnada başına tabela düşmesi sonucu yaralandı. Yaralanan kişi Diyarbakır’a sevk edildi.

Şiddetli fırtınanın çatıları uçurduğunu söyleyen Turan Akın isimli vatandaş, hastane bahçesinde bulunan vatandaşların rüzgarda çatılardan düşen saç parçalarından son anda kurtulduklarını belirterek, “Ben bu sitede oturuyorum, şiddetli rüzgâr nedeniyle çatılarımız uçtu. O anda bahçede bulunanlar son anda kurtuldu. Uçan çatılar site ve hastane bahçesine düştü, şans eseri kimse yaralanmadı. Fırtına devam ediyor her an çatı uçabilir” dedi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızının yer yer 107 kilometre ulaştığı belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, rüzgar ve fırtınanın yarın akşama kadar devam edeceğini ve vatandaşları dikkatli olmaları istenildi.

Exit mobile version