Muş’ta Nisan ayında 5 metre kar ile mücadele ediliyor

Muş'ta karla mücadele ekipleri, nisanda kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun Çavuştepe mevkiindeki yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Musta Nisan ayinda 5 metre kar ile mucadele ediliyor Habermeydan

Muş‘ta Nisan ayında 5 metre kar ile mücadele ediliyor.

Muş’ta karla mücadele ekipleri, nisanda kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun 2 bin 500 rakımlı Çavuştepe mevkiindeki yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Muş’un Üçevler grup köy yolunun 2 bin 500 rakımlı Çavuştepe mevkiinde nisan ayında 5 metreyi aşan kar yığınlarını kaldırmak ve 10 köy ve 21 mezraya ulaşımı sağlayabilmek adına il özel idaresi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kentteki vatandaşların alternatif yol olarak kullandığı 10 köy ve 21 mezraya ulaşımı sağlayan 22 kilometrelik yolu ulaşıma açmak için 5 metre yüksekliğindeki kar kütlelerini yoldan kaldırmaya çalışan il özel idaresi ekipleri, Ramazan ayında zorlu bir çalışma yürütüyor.

Muş’un Çavuştepe mevkiinde yol açma çalışmaları yapan iş makinesi operatörü Abdullah Balkan, sertleşen kar tabakası yüzünden güçlükle ilerlediklerini belirterek, “İl özel idaresi ekipleri olarak Üçevler grup köy yolunda yol açma çalışmalarına devam ediyoruz. Yolda tipi ve kar yağışı nedeniyle yer yer 5 metre kar kalınlığı var. Sertleşen kar tabakası yüzünden güçlükle ilerliyoruz. Ramazan ayı dolayısı ile oruçluyuz. Çalışmak zor oluyor ama vatandaşlarımız mağdur olmasın diye çalışmalarınızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Exit mobile version