Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor!

Muş‘ta çocuklarının PKK tarafından dağa götürülmesinden DEM partisini sorumlu tutan aileler, partinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bu hafta da devam etti.

mus ta ailelerin evlat nobeti devam ediyor2 habermeydan e1709133787108

Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor!

Muş‘ta çocuklarının PKK tarafından dağa götürülmesinden DEM partisini sorumlu tutan aileler, partinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bu hafta da devam etti.

Her Çarşamba günü Muş HDP İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter yakamızdan düşün” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açarak, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

7 yıl önce çocuğunu PKK’nın dağa götürdüğünü söyleyen Baba Şemsettin Özcan, “Sonuna kadar bu partinin önünde duracağım. Ben burayı terk etmiyorum. Oğlum gel teslim ol. Devlet tarafından bir sıkıntı yok. Bayrağımız birdir. Allah’ımız birdir. Kur’an’ımız birdir. Her şeyimiz birdir. Onlar değil. Onları götürmüşler meclise sokmuşlar. Bunları niye meclise sokuyorlar? Sokmuşlar, Türkiye’yi ikiye bölüyor. Çocuğumu verene kadar burayı terk etmiyorum. Gelip devlete teslim olsun. DEM Parti’ye de oy vermeyin. DEM Parti zaten Müslüman değil. Müslüman olsaydı fakirin çocuklarını okuldan alıp götürmezlerdi. Onların çocukları nerede okuyor. 7 yıldır çocuğum gitmiş. Ben 5 senedir DEM Parti’nin önünde bekliyorum. Bu memlekette Kürt sorunu olsaydı bir Kürt Cumhurbaşkanı Yardımcısı olamazdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kürt” dedi.

Oğluna seslenen Baba Alattin Koçhan da, “teslim ol” çağrısını yenileyerek, “Oğlum gelene kadar burada eylemimi sürdüreceğim. Oğlumu Bursa’dan parti götürdü, Diyarbakır’da üye yapıp dağa gönderdi. 8 yıldır oğlumdan bir haber alamıyorum. Oğlum gel devlete sığın. Annenle seni bekliyoruz. Onlar kendi çocuklarını iyi ülkelerde okuttu. Senin ne beklentin var onlardan. Oğlum neredeysen dön gel. Senin parmağın acırsa yine devlet sarar. Onlardan bir beklentin olmasın. Oğlum gel devlete teslim ol. Baba evladını atmadığı gibi devlet de bir vatandaşını atamaz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version