Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor!

Muş'ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi kararlılıkla sürüyor.

mus ta ailelerin evlat nobeti suruyor9 habermeydan

Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor!

Muş‘ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi kararlılıkla sürüyor.

Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’dan kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi sürerken, çocuklarının akıbetini öğrenmek ve onların güvenli bir şekilde evlerine geri dönmesini sağlamak ve toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her Çarşamba günü Muş DEM partisinin İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter yakamızdan düşün” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açarak, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Oğlundan hiç haber alamadığını söyleyen Alaattin Koçhan, “Bursa’da DEM Parti’nin adamları oğlumu alıp Diyarbakır’a getirdi. Burada oğlumu üye yaptıktan sonra kaçırdılar. Oğlum kaçırıldıktan sonra çok aramadım ama bulamadım. Ben DEM Parti ve PKK’dan oğlumu istiyorum. DEM Parti milletvekillerinin çocukları Avrupa’da okuyor, benim oğlum dağda niye sürünsün. Ersin oğlum çık gel. Onlar en güzel hayatı yaşıyorlar, senin mağaralarda kamplarda ne işin olabilir. Sesimi duyuyorsan gel teslim ol” dedi.

Oğlundan 7 yıldır haber alamadığını söyleyen Şahinaz Özcan ise, “Çocuğumu PKK’dan istiyorum. Atilla oğlum sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. Bu Türk-Kürt davası değil. Bizde Kürt’üz niye çocuklarımızı götürdüler. Biz, çocuklarımızı istiyoruz. Bir çocuk dağda kalana kadar eylemimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version