Muş’ta ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor!

Muş'ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi kararlılıkla sürüyor.

mus ta ailelerin evlat nobeti kararlilikla suruyor3 habermeydan

Muş’ta ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor!

Muş‘ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi kararlılıkla sürüyor.

Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’dan kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi sürerken, çocuklarının akıbetini öğrenmek ve onların güvenli bir şekilde evlerine geri dönmesini sağlamak ve toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her Çarşamba günü Muş DEM partisinin İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter yakamızdan düşün” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açarak, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

8 yıldır oğlundan haber alamayan Ayten Koçhan, “8 yıldır çocuğum gitmiş ve halen bir haber alamadım. Oğlum sana sesleniyorum, sensiz bayramımız kara geçti. Gel teslim ol. Yolunuz yol değil. Biz evlat hasretine dayanamıyoruz. Perişan durumdayız. PKK’dan HDP’den çocuğumu istiyorum. Yılanın başı HDP’dir. Çocuklarımızı versinler. Bu Kürt-Türk davası değil. Amerika, İsrail davasıdır. Yeter analar babalar ağladı. Dağda bir kişi kalana kadar eylemime devam edeceğim. Bütün evlatlara sesleniyorum, gelin teslim olun, anneler-babalar sizin hasretinize dayanamıyor. Onların çocukları olsa, onlar bu kadar dayanır mı? Allah bizim yüreğimizdeki acıları onların yüreğine düşürsün. Milletin çocuklarını kandırıp dağa götürüyorlar” dedi.

Gülbahar Teker ise, HDP’den ve PKK’dan oğlunu istediğini söyleyerek, “Bizden ne istiyorlar, çocuklarımızı getirip bize versinler. Bayramda, seyranda her gün ağlıyoruz. Dağda bir kişi kalana kadar biz eylemimize devam edeceğiz. Onlardan korkmuyoruz, her yerde eylem yaparım. Ben çocuğumu istiyorum” şeklinde konuştu.

Exit mobile version