Muş’ta ailelerin DEM Parti önündeki evlat nöbeti sürüyor!

Muş'ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen aileler, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bu hafta da devam etti.

mus ta ailelerin dem parti onundeki evlat nobeti suryor habermeydan e1715784338575

Muş’ta ailelerin DEM Parti önündeki evlat nöbeti sürüyor!

Muş‘ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen aileler, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bu hafta da devam etti.

Eylemde bulunan aileler, çocuklarının akıbetini öğrenmek ve onların güvenli bir şekilde evlerine geri dönmesini sağlamak ve toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her Çarşamba günü Muş DEM partisinin İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter yakamızdan düşün” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açarak, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Eyleme katılan Ayten Koçhan, yaklaşık 3 yıldır çocuğuna kavuşma ümidiyle eylemlere katıldığını söyleyerek, “Çocuğuma sesleniyorum, Ersin, oğlum beni görüyorsan, duyuyorsan dön. Gel teslim ol, yolunuz yol değil. Yeter, anneler babalar ağladı. Artık sizin hasretinize dayanamıyoruz yavrum. Gelin devletimize teslim olun. Versinler çocuklarımızı. Bu Kürt davası değil. Bütün annelere sesleniyorum, korkmayın, bize desteğe gelin” dedi.

Şahinaz Özcan ise oğlundan yıllardır haber alamadığını belirterek, “Çocuğumu onlardan istiyorum. Yeter artık bu acıyı millete yaşatıyorlar. Allah onları da perişan etsin. Bu Kürt davası değil, biz de Kürt’üz. Kimsenin hakkı yok milletin çocuklarını alıp götürmeye. Atilla, oğlum sesimi duyuyorsan gel, devlete teslim ol” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version