Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü töreni düzenlendi

Muş’ta, hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda ’19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle tören düzenlendi.

mus ta 19 eylul gaziler gunu toreni duzenlendi habermeydan

Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü töreni düzenlendi.

Muş’ta, hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı’nda ’19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle tören düzenlendi.

Atatürk heykeline çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okunmasının ardından Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Muş İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Mustafa Derih, vatan uğruna hayatını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutladıklarını belirtti.

Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında vefa duygusunun geldiğini belirten Binbaşı Derih, “Gazilik onuruna erişen kahramanlarımızı kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içerisindeyiz. Bu gün aynı zamanda sergilediği üstünlük komutanlık dehası cesaret ve kahramanlığı kadirşinas milletimizce takdir edilişinin bir nişanesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının ve mareşal rütbesinin verildiği gününde yıl dönümüdür” şeklinde konuştu.

Savaşa katılan Kıbrıs Gazisi Seyithan Keser, savaşa katıldığını hatırlatarak, “Kıbrıs gazisiyim. Ankara Etimesgut’tan gittim. Kıbrıs’ta 8 ay kaldım. Orada savaşa katıldım. Savaş bitince terhis oldum. Şükür ayaktayız. Bu günde unutulmadığımız için çok mutluyum” dedi.

Törene Vali Vekili Hasan Taş, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdür Serkan Kahraman, siyasi parti temsilcileri, gaziler, kurum amirleri, polis ve askeri erkân ile katıldı.

 

 

Exit mobile version