Muşlu ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor!

Muş'ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi kararlılıkla sürüyor.

muslu ailelerin evlat nobeti kararlilikla suruyor1 habermeydan e1721841301765

Muşlu ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor!

Muş‘ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi kararlılıkla sürüyor.

Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’dan kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi sürerken, çocuklarının akıbetini öğrenmek ve onların güvenli bir şekilde evlerine geri dönmesini sağlamak ve toplumun da bu konuda destek olmasını istedi.

Çocuklarına kavuşma ümidiyle her Çarşamba günü Muş DEM partisinin İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter yakamızdan düşün” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açarak, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

8 yıl önce oğlunun Bursa’da kandırılarak götürüldüğünü söyleyen Alaattin Koçhan, “Olum Ersin neredesin. Senden hiçbir haber yok. Dağda, taşta, taşların dibinde devlet kurulmaz. Çık gel, orada senin için yok. Her zaman bir tarafımız boşta. Bayramda, seyranda hep senin yokluğunu hissediyoruz. Bir devlet vatandaşın vazgeçmez, yeter ki sen dürüst olarak çık gel. Devlet sana bir şey yapmaz. Sesimi duyuyorsan çık gel. Pişmanlık duyanların teslim olması için eylemimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Anne Şahinaz Özcan ise, “8 yıldır oğlum kayıptır ve hiçbir haber alamıyorum. 3,5 yıldır burada eylem yapıyoruz. Dağda bir kişi kalana kadar eylemimizi sürdürmeye devam edeceğiz. DEM Parti’den ve PKK’dan oğlumu istiyorum” dedi.

Exit mobile version