Muş ve ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Muş'un Malazgirt, Bulanık ve Varto ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla programlar düzenlendi.

mus ve ilcelerinde 15 temmuz demokrasi ve milli birlik gunu habermeydan

Muş ve ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü.

Muş‘un Malazgirt, Bulanık ve ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla programlar düzenlendi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde 15 Temmuz’un 7. yıl dönümünde Malazgirt Kaymakamlığı ve Malazgirt Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda stant kurularak ‘Demokrasi Nöbeti’ tutuldu. Sinevizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ konuşmasının canlı olarak yayınlandığı etkinlikte Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak FETÖ terör örgütünü lanetledi.

İlçe Kaymakamı Göksu Bayram’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından sinevizyon gösterileri ile 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi yaşanılanlar vatandaşlara izletildi.

Demokrasi nöbeti, gece yarısı saat 00.15’de salaların okunmasıyla son buldu.

Muş Bulanık ilçesinde ise düzenlenen program çerçevesinde şehitler için Merkez Camisi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi. Akşam saatlerinde Bulanık Kent Meydanında 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam eden program 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri okunan saladan sonra yapılan duayla son buldu.

Muş’un Varto ilçesinde ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çarşı merkezinden Belediye İşhanı önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı izletildiği program ardından sala okunmasıyla son buldu.

Exit mobile version