Muş Varto’da hacı adayları için bilgilendirme programı düzenlendi

Muş’un Varto Müftülüğü bünyesinde bu yıl hacca gidecek olan 33 hacı adayı için hem bilgilendirme ve hem de aşı programı düzenlendi.

mus varto da haci adaylari habermeydan

Muş Varto’da hacı adayları için bilgilendirme programı düzenlendi.

Muş’un Varto Müftülüğü bünyesinde bu yıl hacca gidecek olan 33 hacı adayı için hem bilgilendirme ve hem de aşı programı düzenlendi.

Hacı Kaya Özer Camisi taziye evinde Müftü Bayram Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme programına İl Müftüsü İbrahim Halil Demir ve imamlar ile hacı adayları katıldı. Düzenlenen programa katılan 33 hacı adayına gidecekleri yerlerde ne yapılacağı, nasıl hareket edileceği İlçe Müftüsü Bayram Öztürk tarafından anlatılırken, hacca gidecek hacı adaylarına aşıları ise sağlık görevlileri tarafından yapıldı.

İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, Varto’dan hacca gidecek hacı adaylarına eğitim verildiğini belirterek, “Rabbim izin verirse bu yıl Muş’tan toplam 324 hacı adayımız hacca gidecek. Allah izin verirse kutsal topraklara gidecekler. Biz eğitimlerimizi üç şekilde yapıyoruz. Bir Muş merkeze yakın olan hacı adaylarımızı Muş’ta topladık. Malazgirt ve Bulanık hacılarımızı Bulanık’ta topladık. Varto’daki hacı adaylarımıza da zahmet vermeyelim, direkt eğitim verelim diye burada hem bilgilendirmek hem de sağlıkla ilgili aşılarını yapmak üzere bugün buradayız. Efendimiz haccın meşakkatli bir yolculuk olduğunu buyuruyor. Hacı adaylarımız burada bir birlerini tanıyacak ve kafile başkanlarını tanıyacaklar. Hazırlıklı bir şekilde Muş hacılarımızı kutsal topraklara göndereceğiz. Şimdiden Cenab-ı Allah kabul eylesin hem de kolay eylesin” dedi.

Exit mobile version