Muş Varto’da Filistin’e yardım kermesi düzenlendi

Muş’un Varto ilçesinde, ilçe Müftülüğü öncülüğünde İsrail’in saldırıları altında bulunan Filistin’e yardım kermesi düzenlendi.

mus varto da filistin e yardim kermesi duzenlendi habermeydan

Muş Varto’da Filistin’e yardım kermesi düzenlendi.

Muş’un Varto ilçesinde, ilçe Müftülüğü öncülüğünde İsrail’in saldırıları altında bulunan Filistin’e yardım kermesi düzenlendi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürmekte olduğu saldırılar neticesinde oluşan ağır tahribat ve mağduriyetleri gidermek için başlatılan yardım çalışmaları kapsamında, Varto Müftülüğü öncülüğünde Varto Belediyesi İş hanı önünde Filistin’e yardım kermesi düzenlendi. Kurulan stantlarda, kadınların hazırladığı yemek, tatlı, el işleri satışa sunuldu. 1 gün boyunca düzenlenecek kermesten elde edilecek gelir, İsrail’in bombaları altında evsiz kalan Filistinlilere ulaştırılacak.

Muş’un Varto İlçe Müftü vekili Tacettin Erciyes, halka çağrıda bulunarak Filistinli kardeşlerimize yardım noktasında duyarlılık ve hassasiyet göstermelerini istedi.

Filistinli, Müslümanlara yardım etmenin bir sorumluluk olduğunu ifade den Erciyes, “Özellikle Varto halkı adına düzenlediğimiz kermese katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Filistin’de ve Gazze’de yapılan katliamı şiddetle kınıyorum. Bir an önce bu katliamın son bulmasını diliyorum. Ağlıyoruz ama ağlatamıyoruz, hissediyoruz ama hissettiremiyoruz, acımızı yüreğimize gömmekle olmayacak sadece elimizden gelen bütün maddi manevi fedakârlığı yaparak onları dualarımızda eksik etmeyeceğiz. Bu şekilde birlik ve beraberliğimizi sağlamış olacağız. Allah’ın yardım ettiği kulları kimse mağlup edemez. Her hâlükârda kazançlıdırlar, onların gidecekleri yer de cennettir. Bu acıların son bulmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum” ifadelerini kulandı.

Exit mobile version