Muş Ovası’nda kuzuların şenliği

Muş'ta havaların ısınmasının ardından karların erken erimesi ile yeşeren ovada, hayvanlarını otlatmaya başlayan besicilerin yüzü gülmeye başladı. Meraya otlanmak için yayılan keçi, koyun ve kuzuların kardelen çiçeklerinin arasında otlanması güzel görüntüler oluşturdu.

Mus Ovasinda kuzularin senligi Habermeydan

Muş Ovası’nda kuzuların şenliği.

Muş‘ta havaların ısınmasının ardından karların erken erimesi ile yeşeren ovada, hayvanlarını otlatmaya başlayan besicilerin yüzü gülmeye başladı. Meraya otlanmak için yayılan keçi, koyun ve kuzuların kardelen çiçeklerinin arasında otlanması güzel görüntüler oluşturdu.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Muş’ta, havaların ısınmasının ardından karların erken erimesi yörede bulunan besicileri sevindirdi. Havaların ısınmasının ardından karların erimesi ile yeşeren ovada, hayvanlarını otlatmaya başlayan besicilerin yüzü gülmeye başladı.

Geçtiğimiz senelerde kar 5 ay yerde kaldığı için hayvanlarının bakımını ve yemlemesini içerde yapmak zorunda kalan besiciler, bu sene kar sadece 2 ay yerde kalınca hayvanlarının bakımını ve yemlemesini dışarıda yaptıkları için aynı zamanda yem ve samandan önemli ölçüde tasarruf etti. Meraya otlanmak için yayılan kuzuların kardelen çiçeklerinin arasında otlanması güzel görüntüler oluşturdu. Karların erimesi ile hayvanlarını meraya çıkaran besicilerden Rametullah Güngör, bu kış mevsiminin geçmiş yıllara göre güzel geçtiğini ifade ederek, “Kışımız bitti, artık ilkbahardayız. Bu sene kış mevsimi güzel geçti. Her yıl ortalama 5 ay kış mevsimini yaşıyorduk. Bu yıl sadece 2 ay gibi kısa bir süre kar yerde kaldı. Hayvanlarımızı artık merada otlatıyoruz, yem vermiyoruz. Bu bizim için tasarruf demek. Ramazan ayı içindeyiz. Bu ayda oruç tutuğumuz için biraz zorlanıyoruz ama idare edeceğiz” dedi.

Exit mobile version