Muş Alparslan Üniversitesi’nde, ‘Kadınlar Güçlüdür, Şiddet Zayıflıktır’ paneli!

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN)’da “Kadınlar Güçlüdür, Şiddet Zayıflıktır” başlıklı panel yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

mus alparslan universitesi nde kadinlar gucludur siddet zayifliktir paneli habermeydan

Muş Alparslan Üniversitesi’nde, ‘kadınlar güçlüdür, Şiddet zayıflıktır’ paneli!

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN)’da “Kadınlar Güçlüdür, Şiddet Zayıflıktır” başlıklı panel yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde Psikoloji Topluluğu, Genç Ofis, Ultraslan Uni Alparslan, MAUN Kalite Topluluğu, İHA TEK, Okçuluk Topluluğu, Genç Birikim Topluluğu, Genç Kızılay, Selçuklu ve Malazgirt Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Muş Alparslan UniGFB ortaklığıyla düzenlenen “Kadınlar Güçlüdür, Şiddet Zayıflıktır” başlıklı panel yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Çok sayıda öğrenci ve üniversite personelinin katıldığı etkinlikte, katılımcılar şiddet mağduru kadınlar ve bebeklerin fotoğraflarını taşıyarak toplumsal farkındalığı artırmayı amaçladı.

Panelin açılışında, kadına yönelik şiddetin boyutları ele alınarak çözüm önerileri üzerine değerli akademisyenlerin sunumları gerçekleştirildi:

Arş. Gör. Murat Argış, Yetişkinlik Öncesi Dönemde Toplumsal Cinsiyet Rolleri Öğretileri ve Şiddet başlıklı konuşmasında, bireylerin yetişkinlik öncesi dönemde maruz kaldıkları toplumsal cinsiyet rolleri öğretilerinin, şiddet eğilimleri üzerindeki etkilerine değindi.

Arş. Gör. Merve Hançer, Şiddet Döngüsünde Kadın: Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddet Türlerinin Edebiyata Yansıması konusuyla kadına yönelik şiddet türlerini ele alırken, bu şiddetin edebiyatta nasıl işlendiğini analiz etti.

Dr. Öğr. Üyesi Filiz Altıparmak Ercan, Aile İçi Şiddet başlıklı konuşmasında, aile içinde kadına yönelik şiddet olgusunu farklı açılardan değerlendirdi.

Doç. Dr. Ayşin Çetinkaya Büyükbodur, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Bağlamında Kadın Cinayetleri ve Önlenmesi konusunda kadın cinayetlerinin toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile olan ilişkisini ve çözüm yollarını ele aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Işık ise, Farklı Boyutlarıyla Kadına Yönelik Şiddet ve Çözüm Önerileri başlıklı sunumunda, kadına yönelik şiddetin farklı yönlerini derinlemesine ele alarak bu şiddeti önlemeye yönelik çeşitli çözüm önerileri sundu.

Panelin ardından şiddet mağdurlarını anmak ve toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte katılımcılar ellerinde taşıdıkları fotoğraflarla kadına yönelik şiddetin yıkıcı etkilerine dikkat çekti. Katılımcılar kadına yönelik şiddetle mücadelede dayanışma mesajları vererek toplumun her kesimini bu mücadelede sorumluluk almaya davet ettiler.

 

Exit mobile version