Muş Alparslan Üniversitesi’nde 1. Gıda Bilimi Etkinliği düzenlendi

Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenen "1. Gıda Bilimi" etkinliğinde öğrencilerin hazırladığı bir çok gıda tanıtıldı.

mus alparslan universitesi nde 1 gida bilimi etkinligi duzenlendi habermeydan

Muş Alparslan Üniversitesi’nde 1. Gıda Bilimi Etkinliği düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenen “1. Gıda Bilimi” etkinliğinde öğrencilerin hazırladığı bir çok gıda tanıtıldı.

1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Muş üniversitesi olarak Muş’un ve üniversitenin potansiyelini ortaya çıkarmak, bu potansiyel sonucu ortaya çıkaracakları ürünleri tanıtmaya yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Alican, şöyle konuştu:

“Bu kapsamda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde etkinlik düzenledik. Öğrencilerimiz birçok gıda hazırladı. Bu ürünlerin bir kısmı piyasada bulunmayan ve kendi ürettikleri ürünler. Bu etkinlikte üretilmiş olan ürünleri ilerleyen zamanlarda daha da spesifik hale getirip kamuoyuna sunabileceğimiz, piyasaya sürebileceğimiz ürünlere dönüştürmek gibi bir hedefimiz var. Önümüzdeki dönemlerde bu gıda etkinliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Etkinliğe, üniversite dışında, lise öğrencileri de katılım sağladı.”

Teknik Bilimler MYO Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Fatih Şevgin ise, “Öğrencilerimiz reçel grubu, peynir grubu kahvaltılık, ekmek, yoğurt alanında güzel çalışmalar yaptı. Öğrencilerimizi piyasaya yönelik çalıştırıyoruz. Uygulamalı olarak da eğitim veriyoruz. Güzel bir çalışma yaptık.” dedi.

Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencisi İlayda Buke ise, “Yaklaşık 1,5 ay uygulamalı ders aldık. Burada mezun olduktan sonra alanımızla ilgili kurumlarda iş imkanı bulabileceğiz.” diye konuştu.

Exit mobile version