Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarı yeniden açıldı

Hayatta olup olmadığı tartışılan Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarı, savcı gözetiminde açıldı. Mezardan çıkarılan ceset, kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

cem garipoglunun mezari habermeydan

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarı yeniden açıldı.

17 yaşındaki Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Garipoğlu, 197 gün sonra teslim olduktan sonra tutuklandı ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılarak Silivri Cezaevi’ne konuldu. Ancak, 10 Ekim 2014’te hücresinde ölü bulunduğu açıklandı. Bununla birlikte, Garipoğlu’nun ölmediği ve kaçırıldığı iddiaları gündeme geldi.

Bu nedenle mezarının açılması ve “feth-i kabir” (cesedin mezardan çıkarılıp otopsi yapılması) işleminin gerçekleştirilmesi talep ediliyordu. Ancak bu başvurular sürekli olarak reddedildi. Son olarak, Silivri başsavcılığı Garipoğlu’nun otopsi kaydını talep etti. Otopsi görüntülerini inceleyecek bilirkişi heyetinin raporuna göre, Garipoğlu’nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecekti.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, 26 Eylül’de Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildiğini duyurdu. Bugün mezar açma işlemi gerçekleştirildi. Mezarlıkta savcı ve ekiplerin yanı sıra, Karabulut ailesi avukatı Rezan Epözdemir hazır bulundu. Ancak Karabulut ailesi mezarlığa gelmedi.

Cesedin görüntülenmemesi için mezarın etrafı perde iskeleti ile çevrildi. Mezarın kazma işlemi yaklaşık bir saat sürdü. DHA’nın haberine göre, Garipoğlu’nun cesedi tabuta konularak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ceset üzerinde yapılacak incelemenin bir gün sürmesi ve raporun 7 ila 10 gün içinde hazırlanması bekleniyor.

Mezarlıkta açıklama yapan avukat Rezan Epözdemir, ‘iki yıldır hukuki mücadele yürüttüklerini’ söyledi ve işleme dair şu bilgileri verdi:

“Kasik bir fethi kabir olmayacak. Mezarlık açılacak, cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu’na götürülecek. Fethi kabirde aileden DNA alınır eşleştirilir fakat burada cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu biyolojik ve kimyasal inceleme yapacak. Çok kapsamlı bir inceleme yapılması gerekiyor.

Burada 10 yılda geçtiği için, bir kısım delillere ulaşılamayacağı endişesi var. Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak. Bu çok hassas olduğu için böyle bir yöntem benimsendi ve buna karar verildi. İncelendikten sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek.

Üç sonuç gelebilir. Birincisi ‘Aradan geçen süre nedeniyle inceleme yapamıyoruz. Sağlıklı tetkik yapamıyoruz’ denilebilir. İkinci seçenek ‘Ölen kişi Cem Garipoğlu’dur’ denilir. Üçüncüsü de ‘Ölen Cem Garipoğlu değildir’ denilebilir.”

 

Exit mobile version