Muharrem İnce’den 4 sayfalık açıklama

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Twitter hesabından "Aday olduğum için bana kızan değerli kardeşlerime" başlıklı açıklama yaptı.

Muharrem Inceden 4 sayfalik aciklama habermeydan

Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, aday olmasını eleştirenlere sosyal medya hesabından 4 sayfalık bir açıklama yayındı.

Muharrem İnce, “Millet İttifakı’nın oyu yüzde 50’nin biraz üzerinde, biz seçime girdiğimizde bunun altına düşecek şeklinde bir algı yaratıldı. Böyle bir durum yok. Şuna samimiyetle inanıyorum ki biz seçime girmezsek Erdoğan seçimi ilk turda alacak, tek bir kayığa bindirdiği muhalefeti kolayca batıracak” iddiasında bulundu. İyi niyetli olduğunu ve bazılarının geçmişte bu sorunlarla yan yana yürüdüğünü belirterek, kendisinin ise hiçbir zaman bu kişilerle bir araya gelmediğini ifade etti. Ülkede 3 yıldır yollarda olduğunu ve 2018 seçimlerinde 75 ilde 107 miting yaptığını da vurgulayan İnce, bu süreçte kortizon iğneleriyle ancak ayakta durabildiğini söyledi.

İnce ayrıca, CHP içinde bazı çetelerin Muharrem İnce kazanırsa biz burada barınamayız diyerek ayak oyunlarıyla kendisini sattıklarını iddia etti. Seçim gecesi yaşanan veri alacak sistemleri çökmesi ve sandıklara yeterince gözlemci konulmaması gibi nedenlerle seçimlerin adil olmadığını savunan İnce, hakkında başlatılan karalama kampanyalarına da değindi.

Oyunun yüzde 1 veya 2 olduğu konusunda kamuoyunun ikna edildiğini ancak şu anda yüzde 16 oranında bir oya sahip olduğunu vurgulayan İnce, “Aldığımız oylar da ağırlıklı olarak kararsızlardan ve sandığa gitmekte isteksiz olan seçmenlerden geliyor” dedi.

“Algı manipülasyonun aksine bizim sahnede olmamız gün geçtikçe daha iyi anlaşılacak ki Cumhur İttifakının aleyhinedir” ifadelerini kullanan İnce, muhalefete, “Muharrem İnce seçimlere girmesin ona gidecek oylar bize gelsin diyenler, bu kolaycılık yerine bu oyları nasıl kazanırız diye kafa yormalılar” ifadesini kullandı.

İnce “Şunları sormayacak mıyız?” diyerek 6 soru sordu.

1- CHP içinde kalmamız için neden bir çaba sarf edilmemiştir?

2- CHP’de parti içi demokrasi mekanizmaları neden yok edilmiştir?

3- Atatürk’ün partisinde Atatürk’e hakaret eden insanlar neden baş tacı yapılmaktadır?

4- Memleket partisinin 2 yıldır dile getirdiği eleştiriler neden duymazdan gelinmiştir?

5- Neden masa oluşturulurken Memleket Partisine bir davet yapılmamıştır?

6- 6’lı masanın kurulması ve dağılmaması için harcanan çabanın neden onda biri geçmişte bir şekilde CHP’den ayrılmış kişileri bir araya getirmek için harcanmamıştır?

“Bu hareket Muharrem İnce’den oluşmuyor” yorumunu yapan İnce şöyle devam etti:

Bu insanlar Muharrem İnce’nin istediği yere taşıyabileceği müritleri değil. Aklı başında, ne istediğini ve neyi niçin istemediğini çok iyi bilen bilinçli bir seçmen kitlesinden söz ediyoruz

İnce, 2018’deki adaylığına ilişkin ise “Kemal Bey’in benim kazanmam için çalıştığından ve bana oy verdiğinden eminim. Benim kastım o da değildir. Ancak seçim kampanyası süresince ve sonrasında yaşadıklarımdan anladım ki beni aday yapmaları cumhurbaşkanı seçtirmek için değil partiden tasfiye etmek içinmiş” diyerek “CHP içine çöreklenmiş bir çete” olduğunu öne sürdü.

Exit mobile version