Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzaya ulaştı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için gerekli 100 bin imzayı toplayarak 3'üncü Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Muharrem Ince Cumhurbaskani adayligi icin 100 bin imzaya ulasti habermeydan

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzaya ulaştı.

22 Mart’ta başlayan seçmenlerin aday göstereceği Cumhurbaşkanı adayları için imza toplama süreci 27 Mart’ta sona erecek. 11 adayın 100 bin imza toplaması gerekiyor. YSK tarafından, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten’in cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları kabul edildi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ‘Cumhurbaşkanı Aday Gösterilme Durumu’ ekranındaki verilere göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde aday olabilmek için gerekli 100 bin imzayı aldı.

Muharram İnce’den Teşekkür

İnce 100 bin imzayı toplaması üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Teşekkürler Türkiye, teşekkürler memleketin güzel insanları, teşekkürler evlatlarım. 100 bin imza tamam. Rehavet yok, pazartesi saat 20.00’ye kadar imza vermeye devam” ifadelerine yer verdi.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen İnce, “İstesek ilk gün toplayabilirdik. Toplasaydık AKP’liler yardım ediyor diyeceklerdi. Her şey planladığımız gibi oldu. 1 saatlik gecikmemiz var. Sayın Akşener’e, Karamollaoğlu’na imza verin dedim. Bu centilmenliği bekledim, hiçbirini göremedim. Sadece engelleme gördüm.

Her türlü engellemeye her türlü baskıya, iftiraya, ayak oyununa, karalamaya, pabuç bırakmadılar. Ben imza verenleri, imza için çalışanları yürekten kutluyorum. Ve diyorum ki; o seçim kurulundan size verilen imzaladığınız bir nüsha, o örneği saklayın. O Türkiye’nin demokrasi belgesidir. Tek adam dayatmasından, tek adamlı yönetimden, tek adaylı dayatmaya karşı Türkiye’de demokratik bir duruştur.Yalanlara inanmadınız. Baskılara boyun eğmediniz. İftiralara itibar etmediniz, saldırılara siper oldunuz, göğüs gerdiniz. Firari FETÖ’cüler, PKK’lılar, genel merkez ve belediye beslemeleri seni de bölücü ilan etti güzel kardeşim. Bunu unutmayın. Ama çocuklar helal olsun size. Çok güzel direndik. Hiç merak etmeyin, Muharrem hocanız, cumhurbaşkanı seçildiğinde bu terör örgütlerinin, bu çıkar şebekelerini yerle bir edeceğim. Türkiye’yi marjinal gruplara teslim etmeyeceğiz. Türkiye’de ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan diyen milyonlarca insan var. Türkiye’yi marjinallere muhtaç etmeyeceğiz” dedi.

Ayrıca Millet İttifakı veya CHP yetkilleri ile görüşmediğini belirten Muharrem İnce ‘pazarlık’ iddialarını da yalanladı.

Diğer adayların imza sayısı ise şu şekilde:

Muharrem İnce: 100.048
Fatih Erbakan: 69.150
Sinan Oğan: 57.976
Doğu Perinçek: 19.653
Yakup Türkal: 2.392
Erkan Trükten: 1.509
Tevfik Ahmet Özal: 1.001
İrfan Uzun: 663
Halil Murat Ünver: 360
Hilmi Özden: 325
Davut Turan: 99

Exit mobile version