Muğla’da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklamalar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Gençlik Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa'ya ilişkin eleştirilerde bulundu.

erdogan fethiyede habermeydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla Gençlik Buluşması‘nda, Muğla’nın Fethiye ilçesinde gençlerle bir araya geldi. Konuşmasında Altılı Masa’yı eleştiren Erdoğan, “Masacıların, nasıl bir Türkiye vaat ettiğini hepiniz görüyorsunuz. Ne diyorlar, hepsi başbakan yardımcısı olacakmış, hepsi bakanlık alacakmış. Böyle memleket mi idare edilir?” dedi. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Geçen hafta 10 bine yakın üniversiteli gençle bir araya gelmiştik. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Özellikle küresel siyasette sizlerden çok farklı konumlar bekliyoruz. Kendinize inanın, güvenin. Çünkü bu yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak. Ben bugün Fethiye’yi bir başka görüyorum. Bugüne kadar yaptığımız tüm eser ve hizmetleri bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Artık sandık önümüze geliyor, hazır mıyız?

Hep milletimizin yanında yer aldık. İstihdamı tarihimizin en yüksek seviyesine çıkardık. Üretimi, turizmi, ihracatı, çiftimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Hiçbir vatandaşımızı kimsesiz bırakmadık. Düşmanlarımız kazanımlarımızı elimizden almak için çalışıyor. Dünya krizden krize savruluyor. Küresel ekonomi sistemi temellerinden çatırdıyor. Türkiye olarak bu zor dönemde dimdik ayakta duruyoruz. Artık İHA’larımızı, SİHA’larımızı, Akıncımızı yapıyoruz. Kızılelmamız da hazır.

Yunanistan’a sesleniyorum: Uslu durduğun sürece sorun yok. Milli meseleler siyaset üstüdür. Akdeniz’de, Ege’de kazanım sağladıysak buna istisnasız hep birlikte sahip çıkmalıyız.

“ÜLKE NASIL YÖNETİLİR BİLMİYORLAR”

Masacıların, nasıl bir Türkiye vaat ettiğini hepiniz görüyorsunuz. Ne diyorlar, hepsi başbakan yardımcısı olacakmış, hepsi bakanlık alacakmış. Böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalettir, cehalettir. Ülke nasıl yönetilir bilmiyorlar. Biz 20 yıl bu ülkeyi yönettik. Bunların anayasadan da haberi yok. Hemen seçime gideriz, diyorlar. Seçime gitmenin de şartları var. Daha seçim mi kazandın, cumhurbaşkanı mı seçtin. Onca toplantı yaptılar, ortaya hiçbir şey koyamadılar. 3. sınıf sokak tiyatrolar dışında gençlerin ilgisini çekecek hiçbir adım atamadılar. Yurt dışından şunlar bunlar geliyor. Merkel’in danışmanıymış falan. Bu ülkeye milli yöneticiler lazım. Cumhurbaşkanı adayı olarak iradesi olmayan, kendi başına karar alamayan, talimatla hareket edecek bir figür tarifi yapıyorlar.

“TAHIL KORİDORUNDA SORUNU ÇÖZEN ÜLKE TÜRKİYE OLDU”

Rusya – Ukrayna olayında Türkiye’nin konumunu gördünüz. Karadeniz tahıl koridorunda sorunu çözen Türkiye ama işimiz bitmedi. Herkes Rusya’ya saldırırken biz Rusya’ya saldırmadık. Tam aksine Sayın Putin ile olan ilişkilerimizi daha önce nasılsa yine aynı şekilde koruduk. Hatta, şöyle de güzel bir teklif yaptı, ‘Tahılı ücretsiz göndereyim’ dedi. Biz de ‘Senin ücretsiz göndereceğin tahılı biz de fabrikalarımızda una çevirir, senin de arzu ettiğin gibi fakir Afrika ülkelerine göndeririz’ dedik. Şimdi hedefimiz buğdayı una çevirip fakir Afrika ülkelerine göndermek. Çünkü yüzde 44 Avrupa’ya gitmiş bugüne kadar. Afrika’ya yüzde 14 gibi bir oranda gönderilmiş. Şimdi biz bunu dengeleyip o fakir fukara, garip gureba Afrika ülkelerine göndererek onların beklentilerine en güzel cevabı vermiş olacağız. Bütün bunlar bir taraftan yürürken diğer taraftan da Türkiye’de biz yatırımlarımızı aynı şekilde devam ettiriyoruz. Durmak yok, yola devam.

“ESKİ TÜRKİYE İLE ESKİ TÜRKİYE ARASINDA BİR SEÇİM YAPACAĞIZ”

Son 20 yılda hayata geçirdiğimiz adımlarla, ilmek ilmek dokuyarak ülkemizi bugünkü haline getirdik. Türkiye artık altyapı sorunu yaşamıyor. Güvenlikle ilgili sorunlarımızı vardı, bunları hallettik. Artık gece 12’de benim vatandaşım sokağa çıkabiliyor. Terör örgütleri ayağımıza bağ oluyordu, başlarını ezdik. Her alanda Türkiye’nin çehresini değiştirdik. Ülkemizi ekonomik olarak 20 yıl öncesi ile kıyaslanmayacak bir hale getirdik. Elbette zorlandığımız zamanlar oldu. Saldırılara, ihanetlere maruz kaldık. Kendimiz bedel ödesek de milletimizin hiçbir ferdinin ayağına taş değmesine müsaade etmedik. Yeni bir hamle ile ülkemizi küresel ligin en üst sıralarına çıkarmak için hazırlık yapıyoruz. Bunun için en önemli sınan 2023 seçimleridir. Millet olarak sadece adaylar arasında seçimde bulunmayacak, aynı zamanda eski Türkiye ile eski Türkiye arasında bir seçim yapacağız.

 

 

 

Exit mobile version