MİT’ten operasyon: Tuba Karakoç etkisiz hale getirildi

MİT, Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonda PKK/YPG’nin sözde Ayn el Arap mali sorumlusu Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin kod isimli Tuba Karakoç'u etkisiz hale getirdi.

Tuba Karakoc etkisiz hale getirildi habermeydan

2013 yılında PKK’ya katılan sözde ekonomi sorumlusu Tuba Karakoç, örgüte katıldığı günden bu yana Türkiye, Irak ve Suriye’de birçok alanda faaliyet gösterdi.

Türkiye’de eylem yapma arayışında olduğu belirlenen ve birçok terör faaliyetinde yer aldığı tespit edilen Karakoç’un, Suriye’de sözde mali sorumlu olması dolayısıyla örgüte finansal destek sağlamak üzere Irak’a gidip geldiği öğrenildi. Bunun üzerine MİT’in hedef listesine giren ve takibe alınan Tuba Karakoç, MİT’in Suriye’nin Sırrin/Ayn İsa bölgesinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

TUBA KARAKOÇ KİMDİR?

Zin Kobani/Cudi Agit kod Tuba Karakoç, 2013 yılında örgüte katıldı. Örgüt bünyesinde Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren Tuba Karakoç, faaliyet gösterdiği süre zarfında Türkiye’de eylem yapmak için gönüllü kadrolar arasında yer aldı.

Irak/Mahmur’da örgüt bünyesinde faaliyet gösteren Tuba KARAKOÇ, ardından Suriye’ye gönderildi. Örgüt tarafından güvenilir bir kadro olarak görülmesinden dolayı son olarak Suriye’de PKK/YPG Ayn El Arap Ekonomi Sorumluluğu görevine getirildi. Güvenlik kaynakları; Ayn El Arap’ta örgütün ekonomi faaliyetlerinden sorumlu olan Tuba Karakoç’un etkisiz hale getirilmesi dolayısıyla örgütün bu alandaki faaliyetlerinin sekteye uğrayacağını belirtti.

 

Exit mobile version