MİT’ten Münbiç’te operasyon

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te düzenlediği operasyonla PKK/KCK-PYD/YPG'li 11 teröristi etkisiz hale getirdi.

MIT habermeydan 1

MİT’ten Münbiç’te operasyon.

MİT, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi’ne süreç içerisinde gerçekleştirilen roket ve havan saldırıları ile eylem amacıyla geçiş yapan terörist unsurların sevk edildiği nokta olarak tespit ettiği, Münbiç temas hattındaki PKK/KCK-PYD/YPG’ye ait barınma alanlarını yakın takibe aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri birlikte karadan ve havadan yürütülen hassas keşif ve takip çalışmaları sonucunda operasyon için düğmeye basıldı.

Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’te düzenlenen operasyona ilişkin yapılan açıklama şu ifadeler kullanıldı:

”Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından, 25 Haziran 2023 günü gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonla, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi sınırına mücavir Münbiç alanında faaliyet gösteren 11 PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü unusuru etkisiz hale getirilmiştir.”

Öte yandan Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ”Teröristlerin inlerini yerle bir etmeyi sürdürüyoruz. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 4 PKK’lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız” denildi.

 

Exit mobile version