MİT’in Suriye Operasyonunda PKK’lı Eyyüp Yakut Etkisiz Hale Getirildi!

MİT'in gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonda, PKK - YPG'nin bilinen üyelerinden Eyyüp Yakut etkisiz hale getirildi.

mit pkk operasyon 1

Milli İstihbarat Teşikilatı’nın (MİT) Suriye’de devam ettiği sınır ötesi operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Bugün itibarıyla kamuoyuna servis edilen bilgiler arasında; terör örgütü PKK’nın önemli isimlerinden birinin etkisiz hale getirildiği de verildi. PKK/YPG’nin sözde çavreş tugayı sabotaj taburu sorumlusu olan Eyyüp Yakut; son günlerde etkisiz hale getirilen isimler arasında yer aldı. “Amed Dorşin” kod adıyla bilinen Yakut’un, örgütün üst düzey elemanlarından biri olduğu da, MİT yetkililerinin raporlarında belirtilmekte.

Türkiye’de bulunduğu silahlı ve silahsız terör faaliyetleriyle de bilinen Eyyüp Yakut; son dönemde ise Suriye’de YPG unsurlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik eylemler düzenlemekteydi. MİT görevlilerinin takip listesinde yer alan Yakut, yeri ve faaliyetlerinin tamamen tespitinin ardından yakın takibe alındı. “Amed Dorşin” kod adlı şahsı etkisiz hale getirmeyi amaçlayan MİT görevlileri, hassas bir planlama ve takibin sonucunda amacına ulaştı. Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen operasyonun sonucunda, Eyyüp Yakut’un etkisiz hale getirildiği görüldü.

MİT’in operasyonunun tamamlanması sonrasında, etkisiz hale getirilen Eyyüp Yakut’un yer aldığı terör faaliyetleri ve PKK için hangi kilit rolleri üstlendiği kamuoyuyla paylaşıldı.

2010 yılında PKK’nın gençlik yapılanmalarında gösterdiği faaliyetlerle tanınmaya başlayan Eyyüp Yakut’un; 2013’ten itibaren dağda konumlanan teröristlerden biri olduğu öğrenildi. Türkiye’deki terör faaliyetlerinin birçoğunda bulunduğu bilinen Yakut, 2020 yılından bu yana ise Suriye’deki YPG yapılanması içerisinde yer alıyor. Ayn El Arap (Kobani) – Sırrin’deki PKK kamplarında bomba yapma eğitimi aldığı bilinen Eyyüp Yakut; kısa bir süre sonra Suriye’deki kamplarda sabotaj sorumlusu olarak konumlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yönettiği Barış Pınarı Operasyonu’na sabotajlar planlamasıyla MİT’in radarına giren Yakut; bomba ve silahlı saldırıların birçoğunda planlayıcı isimler arasındaydı. MİT’in kapsamlı araştırmaları sonucunda konumuna ulaşılan Yakut, yakın zamanda yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi.

Exit mobile version