MİT ve Emniyet’ten operasyon! PKK/KCK üyesi üç kişi yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ve Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK/KCK’nın Avrupa yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

PKK KCK uyesi uc kisi yakalandi habermeydan

MİT ve Emniyet’ten operasyon! PKK/KCK üyesi üç kişi yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT’in uzun süredir takibi altında olan PKK/KCK Avrupa yapılanmasında aktif faaliyet gösteren 3 kardeş, düzenlenen ortak operasyonla yakalandı.

3 kardeş, sevk edildikleri adli hakimliklerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. MİT’in uzun süredir takibi altında olan 3 kardeşten Zeynep Taşkıran’ın, PKK/KCK’nın Fransa yapılanması unsurlarınca Türkiye aleyhine düzenlenen eylem ve etkinliklere aktif şekilde katıldığı öğrenildi.

İstihbari çalışmalar neticesinde, PKK/KCK’lı Zeynep Taşkıran’ın, Alman vatandaşlığı alması sonrasında örgütsel faaliyetlerine ‘Zizik Şahbaz’ ismiyle devam ettiği tespit edildi.

Yakalanan 3 kardeşten bir diğeri olan Hatın Şahbaz’ın özellikle Almanya/Köln ve Fransa/Paris’te PKK/KCK adına önem atfedilen günlerde gerçekleştirilen propaganda faaliyetlerine aktif şekilde katıldığı belirlendi. 3’üncü kardeş olan ve eskiden PKK/KCK’nın kırsal kadrosunda yer alan Zübeyde Taşkıran ise Alman vatandaşı olmasının ardından isim değişikliği yaptığı, örgütsel faaliyetlerine ‘Denise Taşkıran’ ismiyle devam ettiği öğrenildi.

Exit mobile version