MİT, PKK’nın sözde sorumlusuna nokta operasyon düzenledi

MİT, kırmızı bültenle aranan PKK/KCK terör örgütünün sözde özel güç cephe sorumlusu Eyvaz Beyaz'ı, Irak'ın Dohuk-Gara bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

eyvaz beyaz habermeydan

PKK’nın sözde sorumlusuna nokta operasyon düzenlendi.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, terörist Eyvaz Beyaz, 1994 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı ve daha sonra Türkiye’de çeşitli saldırılar düzenledi. Özellikle 27 Ekim 2010’da Gerze ilçesinde jandarma ve 6 Nisan 2011’de Boyabat ilçesinde emniyete ait araca silahlı saldırıda bulunması ve 26 Haziran 2012’de Trabzon’da Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı saldırı düzenlemesiyle tanınıyor.

Eyvaz Beyaz, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu ve Türkiye’nin Terör Arananlar Listesi’nde gri kategoride yer alıyordu. Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde güvenlik güçlerince yapılan operasyonlara karşı sorumlu olarak görev yapması nedeniyle takibe alındı ve MİT’in Duhok-Gara bölgesinde düzenlediği bir nokta operasyonu sonucunda etkisiz hale getirildi.

MİT, son bir hafta içinde Gara bölgesinde PKK/KCK terör örgütünün sözde üst düzey üç ismini daha etkisiz hale getirdi. Önce sözde eğitim sorumlusu Ahmet Gümüş, ardından sözde özel güç lojistik sorumlusu Neçirvan Seven etkisiz hale getirildi.

Exit mobile version