Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Okullarda müfredat değişecek

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin önemli bir karar daha aldıklarını açıkladı. Tüm sınıflarda yapılacak değişiklik 2017 yılından bu yana yapılacak en kapsamlı müfredat değişimi olacak.

Okullarda mufredat degisecek habermeydan

Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Okullarda müfredat değişecek.

Kabine Toplantısının ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, ders konularında sadeleşme yapılarak tüm sınıflarda müfredatın değişeceğini, yapılacak değişikliğin Aralık ayında kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

“Kasım ayının sonu veya Aralık ayının ortası gibi müfredat değişikliği yapacağız” diyen Bakan Tekin, müfredattaki gereksiz konuların ayıklanacağını ve böylelikle de derslerin sadeleştirileceğini belirtti. 2017 yılından bu yana en kapsamlı değişikliği hayata geçireceklerini bildiren Tekin, “Muhtemelen Aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Çünkü uzun süredir müfredat değişikliği konusu üzerinde çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız” dedi.

Yeni düzenlemeye ilişkin çalışmaların henüz bitmediğini de söyleyen Tekin, “İlkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konular var bunlara bakacağız ve çıkartacağız. Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız” dedi.

MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Öğretmen atamalarıyla ilgili “Mülakat kalktı mı?” sorusu üzerine Tekin, Milli Eğitim Teşkilat Kanunu’nu düzenleyen kanun hükmünde kararname kapsamında sözlü sınav uygulamasının getirildiğini, 2016’da kurulan sistem çerçevesinde KPSS’de belli puan barajını geçen adayların 3 katı adayın sözlü sınava çağrıldığını anımsattı.

Bakan Tekin, yasa gereği öğretmen atamalarında mülakatın olması gerektiğini, herhangi bir yasal değişiklik olmadığı için mülakat sisteminin zaten devam ettiğini vurgulayarak, “Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur” ifadesini kullandı.

Yusuf Tekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyulan alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planladıklarını da belirtti.

 

 

Exit mobile version