Milletvekilleri Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmıyor!

Milletvekillerinden oluşan bir heyet, Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyum rektörü Naci İnci'nin talimatıyla üniversiteye alınmıyor. Güvenlik görevlileri fiziksel müdahalede bulunarak duruma müdahale ediyor.

vekil bogazici habermeydan

Milletvekilleri Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmıyor.

10 milletvekilinden oluşan heyet, kayyum rektör Naci İnci’nin talimatıyla güvenlik güçleri tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı. Mezuniyet töreni sırasında öğrencilere ve akademisyenlere destek olmak amacıyla gelen heyette CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş da bulunuyordu. Özçağdaş, “Ben buradan geçerim. Bize fiziksel müdahalede bulunamazlar. Bu, kanunlarla korunan bir haktır. Biz milletvekiliyiz. Siz beni durdurursanız suç işleyeceksiniz” diyerek tepki gösterdi.

Heyette ayrıca CHP’li Okan Konuralp, Yüksel Taşkın, Tahsin Ocaklı ve EMEP Milletvekili İskender Bayhan yer alıyordu. Güvenlik güçleri milletvekillerinin içeri girişini engellerken, milletvekilleri bu durumun kanunsuz olduğunu vurgulayarak tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, “Ben milletvekili olarak denetim görevi için geliyorum buraya. Cezaevi dışındaki her kuruma girebiliriz. Daha dün ODTÜ’ye gittik orada neden bir şey olmadı? Orada başka, burada başka olur mu? Rektör neden rahatsız oluyor?” şeklinde konuşarak olaya tepki gösterdi.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ise yetkisini kullanacağını ve kendisine müdahale edilmemesi gerektiğini belirterek güvenlik güçlerinin oluşturduğu barikata doğru ilerledi. Akademisyenler de ellerinde dövizlerle milletvekillerinin olduğu alana doğru geldi.

Basın mensuplarına kısa bir açıklamada daha bulunan CHP’li Suat Özçağdaş, “Bu akıl tutulması sona ermeli. Yetkililer sorumluluklarını yerine getirmeli. İstanbul İl Başkanımız Özgür Çelik İstanbul Valisi ile görüştü. Vali bey süre istedi” dedi.

Bu sırada milletvekilleri bir kez daha içeri girmeye çalıştı ancak güvenlik bu kez de turnikeler önünde girişe engel oldu. Güvenlik güçleri görüntü almaya çalışan gazetecileri de arbede alanından uzaklaştırdı.

Girişte basın toplantısı düzenleyen Suat Özçağdaş, şu mesajları verdi:

“Yaşanmaması gereken her türlü antidemokratik ve rezil iş yaşadık. Her gün yaşarız. Biz bu mücadeleye devam ederiz. Önemli olan bu halka reva görülen demokrasi standardı. Bunu anlamayan iktidara Allah akıl fikir versin. Bu üniversiteye zulmetmeyin. Biz bu üniversitenin kendisinin özgürce seçtiği dekanların atanmasını istiyoruz.”Daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Valisi Davut Gül ile yaptığı konuşmayı anlattı:

“Bir çözüm bulmaya çalıştık. Bir şekilde vekillerimiz içeri girdi ama bu kez de emniyet personeli tarafından engellenmeye çalışıldılar. Bir görüşme daha yaptık. Vekillerimiz içeri girdiler, hocalarımızla buluşup dayanışma duygularını ilettiler, süreci gözlemlediler ve dışarı çıktılar.”

 

Exit mobile version