Millet İttifakı’nın İstanbul’da “Büyük İstanbul Buluşması” gerçekleşti

Milllet İttifakı'nın İstanbul Maltepe'deki büyük mitinginde Millet İttifakı liderleri vatandaşlara seslendi.

Buyuk Istanbul Bulusmasi habermeydan

Millet İttifakı’nın İstanbul’da “Büyük İstanbul Buluşması” gerçekleşti

Millet İttifakı’nın Maltepe’de gerçekleşen mitinginde Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Millet İttifakı’nın liderleri ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ta konuştu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada;

”85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Kimsenin kimliğini, inancını sorgulamadan 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Çok kamplaştırdılar, bu ülkeden ülkeyi çekip çıkaracağız. Gençler, otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Bu onur size yeter. Birlikte mücadele ettiğimiz sürece bütün sorunlar çözülebilir. Birlikte yola çıktık, ortak akılla yola çıktık. Türkiye cumhuriyeti devletini bir kişiye teslim etmeyeceğiz.

Bu ülkeye baharı, huzuru getireceğim. Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Adalet devletin temelidir. Adaleti her yerde ve ortamda savunmak zorundayız. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa 85 milyon aç demektir. Türkiye’yi yeniden aydınlığa çıkaracağım. En büyük gücümüz sizsiniz. Saraya gitmeyeceğim. Seçildiğimde yerim Çankaya olacak.

Benim cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var. Biri beşli çeteler. Paraları nerelere götürdüklerini biliyorum. Londra’da paraları nerelere yatırdıklarını biliyorum. Tamamını son cent’ine kadar getireceğim. 418 milyar doları götürdüler. Tamamını kuruşu kuruşuna getireceğim. Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem. Onlar “Kul hakkı yemeyeceğiz” diyemiyorlar, ben onların ne yediğini biliyorum. Kul hakkı yiyenin burnundan getireceğiz” dedi.

”En geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi, Afganlı kardeşlerimizi ülkelerine uğurlayacağım”

Kılıçdaroğlu, “En geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi, Afganlı kardeşlerimizi ülkelerine uğurlayacağım. Staj ve çıraklık meraklanmayın, çözeceğim. Borçlanma imkanı getireceğim. Her hakkı teslim edeceğim. Her hukuku uygulayacağız. Asla ve asla birilerinden yana tavır almayacağız. Benim Cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var. Birincisi beşli çeteler. Beşli çeteler istemiyorlar. Yuh çekmeyin, sandığa gidin oy kullanın. Zor olanı sandığa gitmek. Özellikle AK Parti’ye MHP’ye veya Cumhur İttifakı’ndan birisine geçen seçimlerde oy veren bir kişiyi ikna edeceksiniz. Beraber sandığa götüreceksiniz ve oy kullanacak. O zaman gerçek anlamda her birey görevini yapmış olacak. Bunun sözünü istiyorum. Yüzbinlerin sözünü dinledik. Yüz binlerden söz aldım. Beşli çetelerin yurt dışına kaçırdıkları paraları biliyorum. Nerelere götürdüklerini biliyorum. Amerika’da gökdelenler yaptığını biliyorum. Londra’da paraları nerelere yatırdıklarını biliyorum. Tamamını son sentine kadar getireceğim ve bu millete vereceğim. 418 milyar doları götürdüler. Sadece bir işlemden 1 milyarın nasıl götürüldüğünü söyledi. Onların tamamını 418 milyar dolarını kuruşu kuruşuna getireceğim ve size vereceğim. Bu halka vereceğim” diye konuştu.

”Oylarınızla Başbakan olmak istiyorum”

Sahneye torunuyla gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise,”14 Mayıs elbette burası gösteriyor ki, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu’nun 13’üncü Cumhurbaşkanı olarak seçildiği ve alkışlar içinde inşallah Çankaya Köşkü’ne beraberce götürdüğümüz bir akşam olacak. Ben de başbakan Meral diyorsunuz, öyle abidik gubidiklerle olmak istemiyorum, oylarınızla başbakan olmak istiyorum.

Tehditlerin, hakaretlerin havada uçuştuğu bir seçim. Milletine ilk defa işgalci diyen bir dil. Türk milletine darbeci diyen bir dil bütün psikiyatristleri bu arkadaşı tedavi için davet ediyorum. İki de bir bir kasetten bahsediyor Recep Bey… Var mıdır yok mudur belli değil, bir kasetten bahsediyorsun da dün sizin bir aile dostunuz seninle birlikte başına bir iş gelmesin diye hapse giren Yeşildağ ailesinin bir ferdi bir video yayınladı.

O kasette çok enteresan nasıl hırsızlık yapıldığını anlatıyor. Ali Yeşildağ diyor ki, Antalya Havalimanı yıl 2007 bu havalimanı işletmesi satışa çıkıyor. Bir firma 5 milyar dolar veriyor. Buna karşılık o firmanın dosyasından evrak çalınıyor yakınlarından birine 3 milyar dolar veriliyor. 1 milyar dolar cebe indiriliyor ve bu kişi Erdoğan tarafından 1 milyar doların alındığını söylüyor. Sen Cumhurbaşkanısın, bize sövmek yerine sen bu videoyu bir sor bu 1 milyar dolar kimin cebine girmiş.”

Exit mobile version