Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı resmen açıklandı. Aday CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Cumhurbaskani Adayi Kemal Kilicdaroglu habermeydan

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Altılı Masa bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. 6 lider Cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını şu sözlerle duyurdu: Kararımızı siz kardeşlerimize duyurmayı bir görev görüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu bizim Cumhurbaşkanı adayımız olarak münasip olarak görülmüştür.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Sayın Genel Başkanlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye’nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Bizim soframız barışın sofrasıdır. Türkiye’yi bereketli, huzurlu günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Millet İttifakı olarak Türkiye’yi uzlaşıyla yöneteceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde sonuçlandı. Parlamenter sisteme geçiş sürecinde Millet İttfaikı’na dair diğer partilerimizin sayın başkanları Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır.

Biz Millet İttifakı olarak Türkiye’yi istişare ve uzlaşı ile yöneteceğiz. Biz Millet ittifakı’nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası üzerinde de mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 Madde az önce içeride sonuçlandı ve onu biraz sonra basın mensupları ile paylaşacağız.

Millet İttiffakı’nın kapısı ortak Türkiye hayalimizi paylaşan herkese sonuna kadar açıktır.

 

Exit mobile version