Millet İttifakı, Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni açıkladı

Millet İttifakı olarak seçim işbirliğini somutlaştıran Altılı Masa’da yer alan siyasi partiler, ortak cumhurbaşkanı adayının seçim bildirgesi ve hükümet programının ana eksenini oluşturacak Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni kamuoyuna duyurdu.

millet ittifaki ortak politikalar mutabakat metni ni acikladi habermeydan

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nden oluşan Millet İttifakı, bugün Ankara ATO Congresium’da ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni açıkladı.

3 bin 100 kişilik salonda çok sayıda siyasetçi, demokratik kitle örgütleri ve meslek örgütleri temsilcileri yer aldı. Toplantıda Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin başlıklarına dair videolara yer verildi.

Millet İttifakı’nın ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde 9 ana başlık yer aldı. Bu başlıklar şöyle: ‘Hukuk, Adalet, Yargı’, ‘Kamu Yönetimi’, ‘Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim’, ‘Ekonomi, Finans, İstihdam’, ‘Bilim, AR-GE, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm’, ‘Sektörel Politikalar’, ‘Eğitim ve Öğretim’, ‘Sosyal Politikalar’, ‘Dış Politika, Savunma, Güvenlik ve Göç Politikaları’

75 alt başlığın yer aldığı metinde 2 binin üzerinde vaat sıralandı.

Vaatlerden öne çıkanlar şöyle:

Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin kamuoyuna duyurulmasının ardından 6 partinin genel başkanları, 240 sayfalık metin ile poz verdi.

Exit mobile version