Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması etkinliği gerçekleşti

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde gerçekleşen Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması etkinliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, "İşimizin çok kolay olduğunu kimse düşünmesin'' dedi.

Millet Ittifaki Genel Baskanlar Bulusmasi etkinligi gerceklesti habermeydan

Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması etkinliği gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 5’inci gününde Millet ittifakının temsilcilerinin katılımıyla ‘Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması’ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde buluştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılmadığı etkinlikte partiyi genel başkan yardımcısı Ümit Özlale temsil etti.Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması etkiliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, “İşimizin çok kolay olduğunu kimse düşünmesin. Birinci Yüzyılın Kongresi’nde de o dönemin liderleri işlerinin kolay olmadığını biliyorlardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ben hep iki temel ilkeyle anarım. Bir, siyasi bağımsızlık. Kendi sözleriyle ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ der. İkinci ilkesiyse ekonomik bağımsızlık.

Altı lideri bir araya getiren temel felsefenin önünde demokrasi yatıyor. Özgürlüğün olmadığı yerde demokrasi olmaz. İktidar sahipleri halka hesap veremiyorsa orada demokrasi yoktur. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerken Millet İttifakı olarak ulusal vergi konseyi kuracağımızı söyledik. 85 milyondan toplanan vergilerin nerelere harcandığını konsey rapora bağlayacak, resmi gazetede yayınlanacak. Altı lider oturduk, tartıştık. ‘TBMM’de bir de kesin hesap komisyonu kuracağız’ dedik. Bir yıl önceki bütçedeki kaynakların nerelere harcandığının hesabını verelim diye. Bir de dedik ki, kesin hesap komisyonu başkanı ana muhalefet partisinden olacak. Nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz? Ayakları yere basan, ahlaklı bir siyasetin egemen olduğu, medyanın özgür olduğu güzel bir Türkiye. Sayıştay’ın raporları bizim iktidarımızda asla makaslanmayacak” ifadelerini kullandı.Güçlü bir sosyal devlet inşa etmenin önemini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Güçlü bir sosyal devlet inşa edemezseniz, hakça bölüşmezseniz orada huzur, bereket olmaz. Huzurun olması yaratılan kaynağın hakça bölüşülmesi demek. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir ülkeyi yeniden inşa edebiliriz. Bugün Türkiye’de sosyal devlet büyük yara almış durumdadır. Özellikle son 5-6 yılda alt gelir gruplarından bir avuç üst gelir gruplarında milyonlarca lira kaynak aktarılıyor. Bunu düzeltmek bize nasip olacak. Sosyal devlet yardım yaparken kişinin onurunu asla afişe etmeyecek” dedi.

Exit mobile version