MGK bugün toplanıyor: Masadaki başlıklar neler?

Milli Güvenlik Kurulu bugün Beştepe'de, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündem maddeleri neler olacak?

MGK bugun toplaniyor habermeydan

MGK bugün toplanıyor: Masadaki başlıklar neler?

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak toplantının saat 15.00’te başlaması bekleniyor.

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a karadan saldırması, İran’ın Tel Aviv’e füze yağdırması ve yaşanan diğer güncel gelişmeler, MGK’de ele alınacak. Bölgede gerilim tırmanırken Türkiye’nin pozisyonu, olası risk, tehdit ve tedbirler masaya yatırılacak.

MGK, İsrail’in bir yıldır sürdürdüğü katliam sonrası Gazze’deki son durumu da görüşecek. Ateşkesin sağlanması, insani yardımların bölgeye ulaştırılması için izlenecek yol haritası ve diplomatik girişimler değerlendirilecek.

Terörle mücadele, Milli Güvenlik Kurulu’nda görüşülecek bir diğer başlık olacak. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG hedeflerine yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak. Elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda sahada atılacak adımlar konuşulacak. Toplantıda, FETÖ ve DEAŞ ile mücadeledeki son durum da değerlendirilecek.

MGK toplantısında Rusya-Ukrayna Savaşı, Kıbrıs’taki gelişmeler ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri de gündemde olacak.

 

Exit mobile version