Meteoroloji’den yeni uyarı: İstanbul’da sağanak yağış geçişlerine dikkat!

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, bugün yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. Detaylı hava durumu raporu şöyle...

meteorolojiden saganak yagis uyarisi habermeydan

İstanbul’da sağanak yağış geçişlerine dikkat…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, bugün Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’de gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul’da yağışların bulut geçişleri şeklinde yerel olarak etkili olması öngörülürken, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevresindeki yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri sağanak yağışın etkisinde kalacak.

Meteoroloji, özellikle Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan’da kuvvetli yağışlara karşı uyarılarda bulundu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Artvin, Çorum, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Samsun, Sinop, Bayburt ve Ardahan yer alıyor.

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor, sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da parçalı ve çok bulutlu hava hâkim olacak. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava bekleniyor.

Exit mobile version