Meteoroloji’den yarın için uyarı! Sıcaklık 12 derece düşecek

Meteoroloji, yarın için peş peşe uyarılar yaptı. Güneşli günlerin sona erdiği bildiriliyor; kar, sağanak ve soğuk hava yaklaşıyor. Sıcaklıkların 6 ila 12 derece düşmesi bekleniyor. Yarın 13 kentte sarı alarm verilirken, 4 il için de kar uyarısı yapıldı. İşte bu gece başlayacak ve yarın itibarıyla tüm yurdu etkisi altına alacak soğuk ve karlı hava durumu hakkında detaylar…

meteoroloji habermeydan

Meteoroloji’den yarın için uyarı…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in Toroslar mevkii, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi öngörülüyor.

Yağışların özellikle Ağrı çevreleri, Erzurum’un güneyi ve Muş’un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve doğu yönlerinden hafif eserek, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının perşembeden itibaren 4 ila 7 derece azalması bekleniyor. Soğuk havanın, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte hafta başına kadar etkili olacağı ve bölgede yağış geçişlerinin görüleceği ifade ediliyor.

Hafta başına kadar bazı illerde beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları şöyle olacak:

Meteoroloji, sahil kesimlerdeki kuvvetli kuzey rüzgarları ve iç kesimlerdeki zirai don riski konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bölge merkezlerinde beklenen en yüksek ve düşük hava sıcaklıkları da şu şekilde tahmin ediliyor:

İstanbul’da parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı bir hava bekleniyor; sıcaklık 21 derece. İzmir’de 29, Adana’da 32, Antalya’da ise 28 derece olacağı tahmin ediliyor.

Samsun ve Trabzon’da aralıklı sağanak yağışlar, Erzurum’da ise yerel olarak gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Diyarbakır’da da gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Exit mobile version