Meteoroloji’den yağmur uyarısı!

Son Meteoroloji raporuna göre, Toroslar, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeybatısında gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir hava durumu değişikliği öngörülmüyor.

meteoroloji habermeydan

Meteoroloji’den yağmur uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel verilerine göre, ülkemizin genel hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olarak seyrediyor. Özellikle öğle saatlerinden itibaren Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, ve Erzurum çevrelerinde, ayrıca Niğde’nin doğu kesimi ile Adana’nın kuzey kesimlerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir.

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis ve pus oluşabileceği de tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik öngörülmüyor; kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerine uygun sıcaklıklar bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyden eseceği, iç ve doğu bölgelerde yer yer kuzey yönlerden hafif hızda esmesi bekleniyor. Arada bir orta kuvvette rüzgarlar olabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu hava durumu tahminlerine göre, vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını etkileyebilecek hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerektiğinde tedbir almaları önerilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel uyarılarına da dikkat etmek, hava değişikliklerine karşı bilinçli olmamıza yardımcı olacaktır.

Exit mobile version