Meteoroloji’den turuncu ve sarı kodlu uyarı! Sağanak ve fırtına devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için 8 ile turuncu, 10 ile ise sarı kodlu uyarıda bulundu. İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da fırtına bekleniyor, sıcaklıklar düşecek.

Saganak ve firtina devam edecek habermeydan

Meteoroloji’den turuncu ve sarı kodlu uyarı! Sağanak ve fırtına devam edecek.

Yağışlı hava, Türkiye’nin büyük bölümünde etkisini sürdürüyor. Haftanın ilk günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sarı ve turuncu kodlu uyarılar geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 20 Kasım hava durumu raporuna göre, yurt genelinin çok bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Çankırı, Urfa çevreleri ve Ankara’nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun yüksekleri, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

18 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 18 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

Sarı kodlu uyarı verilen iller:

Ağrı, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Mersin, Kars, Malatya, Muş ve Sinop.

Turuncu kodlu uyarı verilen iller:

Artvin, Bingöl, Erzincan, Hakkari, Kastamonu, Rize, Tunceli ve Şırnak.

Kar yağışı yoğun olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre gece saatlerinden itibaren Erzurum ve Ardahan’da, sabah saatlerinden itibaren Ağrı ve Kars’ta kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Gece saatlerinden itibaren Rize ile kuzey ilçeleri başta olmak üzere Artvin’de çok kuvvetli ve şiddetli sağanak görülecek, havanın soğumasıyla 900-1000 metre üzerindeki kesimlerde yoğun kar yağışı olacak.

Kar kalınlığının 20 santimetrenin üzerinde olması beklenirken yağışlar salı akşamı etkisini kaybedecek.

AFAD uyardı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı aktarılarak ekiplerin teyakkuz halinde olduğu, gelen ihbarlara süratle müdahale edildiği vurgulandı.

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

Exit mobile version