Meteoroloji’den şiddetli rüzgar ve yağış uyarısı

Meteoroloji, 27 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Rize, Artvin, Giresun ve Trabzon'da sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

meteoroloji habermeydan

Meteoroloji’den şiddetli rüzgar ve yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) yaptığı son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Rize çevresi, Artvin’in kıyı kesimleri ile Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Hava Sıcaklığı: Karadeniz’de 2 ila 4 derece artış beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerden, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar bekleniyor.

Uyarılar: Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Exit mobile version