Meteoroloji’den ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodlu uyarı!

Sağanak, rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış geliyor. Meteoroloji illeri tek tek sıraladı ve tedbirli olunması hususunda uyarılar yaptı.

Meteorolojiden sari ve turuncu uyari habermeydan

Meteoroloji’den ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodlu uyarı!

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları düşüyor. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre hava durumunun mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, 4 il için sarı, 2 il için turuncu kodlu uyarı yaptı. Giresun, Rize, Trabzon, Artvin, Samsun ve Ordu’da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Trakya’nın batısı, Ege’nin güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevreleri, (Eskişehir dışında) İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Cumartesi beklenen yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Kayseri’nin doğu, Sivas’ın güney çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Samsun ve Ordu için ‘turuncu’ uyarı

Öte yandan Samsun’un batısı ile Ordu’nun doğusunda yerel kuvvetli, Samsun’un doğusu ile Ordu’nun batısında ise yerel çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ile gök gürültülü sağanak görülecek. Yağışların Pazar sabaha kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

 

Exit mobile version