Meteoroloji’den sağanak ve fırtına uyarısı! Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ekim 2024 hava durumu tahminlerini paylaştı. Karadeniz Bölgesi ile İstanbul Anadolu Yakası ve Kocaeli çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.

Bugun hava nasil olacak habermeydan

Meteoroloji’den sağanak ve fırtına uyarısı! Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yapılan değerlendirmelere göre yurdun Kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İstanbul’un Anadolu Yakası, Karadeniz Bölgesi ve Kocaeli çevrelerinde bugün sağanak yağış bekliyor. Doğu Karadeniz’in hiç kesimlerinin yükseklerinde ise Karla Karışık Yağmur ve kar yağışı etkili olacak. Yağışlar özellikle Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olabilir

Bugün sıcaklıklarda önemli bir değişiklik bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında rüzgar kuvvetli olurken yurt genelinde ise hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ

İç Ege ve İç Anadolu’da don hadisesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Exit mobile version