Meteoroloji’den Pazartesi için kar yağışı uyarısı! Okullar tatil mi?

Yarın için Meteoroloji, 33 farklı şehirde tekrar kar yağışı, sağanak ve fırtına uyarısında bulundu. Sarı ve turuncu kodlu uyarılar birçok il için yapıldı ve aynı zamanda ilk kar tatili haberleri de duyulmaya başlandı. İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde beklenen hava durumu şöyle…

kar yagisi habermeydan 1

Meteoroloji’den Pazartesi için kar yağışı uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrasında İstanbul’da hafta sonu yağışlı bir hava yaşandı. Ara tatilin ardından 20 Kasım’da okulların açılması planlanıyor. Ancak kar yağışlarının etkisiyle, “Yarın okullar tatil mi?” sorusu gündeme geldi ve ilk tatil haberi duyuldu.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, “Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Pazartesi günü İstanbul’da hava nasıl olacak sorusu için, bugün akşam saatlerinden itibaren yağışın ve fırtınanın etkisinin azalacağı öngörülüyor. Yarın ise hava tekrar ısınmaya başlayacak. Bugünkü sıcaklık değerleri İstanbul’da derece olarak ölçülürken, yarın ise 13 dereceye çıkarak Çarşamba gününe kadar 18 derecelere kadar yükselecek.

İstanbul Valisi Davut Gül, şiddetli fırtına ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Gül açıklamasında şunları söyledi;

İrili ufaklı zararlar var. 5 tane küçük teknemiz zarar gördü. Zarar gören restoranlarımız var. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok, yaralımız yok Herkes kendi alanında çalışmalarını devam ettiriyor.

Beklentimiz ilerleyen saatler yağışın azalması. Vatandaşlarımızdan ricam su basan yerlerde yaşamamaları. Hepimize büyük geçmiş olsun.

Akşam 21.00-22.00’ye kadar şiddetli şekilde devam edeceğini Meteoroloji söylüyor. Bundan sonra da etkisini azaltarak devam edecek. Bizim beklentimiz saat 22.00’ye kadar vatandaşlarımızın duyarlı bir şekilde devam etmesini istiyorum.

Ankara için Meteoroloji yeni bir uyarıda bulunmazken, yarın şehirde en yüksek sıcaklığın 1 ila 6 derece arasında olacağı açıklandı.

Meteoroloji, kar ve sağanak için 33 kentte sarı ve turuncu alarm uyarısında bulundu. Erzurum ve Ardahan’da bu gece, Ağrı ve Kars’ta yarın sabah kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görülecek. Kar etkisini yarın gece kaybedecek. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Rize ve Artvin’de bu gece başlayacak olan çok kuvvetli sağanak, havanın soğumasıyla yarın 900-1000 metre üzerinde yoğun kar şeklinde devam edecek. Kar kalınlığının 20 santimetre üzerinde olması bekleniyor. Yağışlar salı akşamına kadar devam edecek.

Doğu Karadeniz’de Pazartesi günü batı ve kuzeybatıdan kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Fırtına Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybedecek.

Samsun ve Sinop çevrelerinde bugün güneybatı yönlerden fırtına bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren fırtınanın etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

 

Exit mobile version