Meteoroloji’den kritik uyarı! 12 kentte turuncu ve sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan İstanbul ile birlikte 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

Meteoroloji3 habermeydan

Meteoroloji’den kritik uyarı! 12 kentte turuncu ve sarı alarm.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de Marmara Bölgesi’nin kuzey ve batısı için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden sonra rüzgarın, Marmara’nın kuzey ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya kesiminde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

MGM’nin uyarısında, vatandaşların ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği aktarıldı.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

12 İL İÇİN UYARI

Aydın, Bursa, İzmir, Kocaeli, Manisa, Yalova, İstanbul için sarı kodlu rüzgar uyarısı

Edirne için turuncu kodlu rüzgar ve sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı ve turuncu kodlu rüzgar ile sarı kodlu gök gürültülü sağanak uyarısı

AKOM DA UYARDI

İBB Afet ve Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) meteorolojik değerlendirmesine göre, Yarın lodosun şiddetlenerek fırtınaya dönüşmesi ve yer yer gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN UYARI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; 04 Kasım Cumartesi günü, Marmara’nın kuzeyi ve batısında kuvvetli fırtına (50-70 km/s) beklenmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Exit mobile version