Meteoroloji’den kar alarmı!

Meteoroloji, yarından itibaren ay sonuna kadar sürecek kar yağışı uyarısında bulundu. Birçok şehirde karla karışık yağmur, sağanak yağış ve soğuk hava etkisini gösterecek. İstanbul'un komşu illerinden birinde kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı ve bazı bölgeler tamamen buz tuttu. İşte tüm detaylar…

kar alarmi habermeydan

Meteoroloji’den kar alarmı…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz (Çorum hariç), Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Niğde, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde ise kar yağışı öngörülüyor. Diğer bölgelerde hava genellikle az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis olabileceği belirtiliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, genel olarak mevsim normallerinin altında kalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek; bazı bölgelerde (Marmara’nın güneybatısı, Güney Ege kıyıları, Toroslar, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı) yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olması öngörülüyor.

Bölgelerdeki Hava Durumu:

BOLU: Yüksek kesimlerinde 3 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı, çam ağaçlarına beyaz örtü bıraktı. Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

ORDU: Sahil kesimlerinde sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili. 60 santimetreye ulaşan kar kalınlığıyla Kabadüz ilçesinde bazı vatandaşlar yolda mahsur kaldı.

BİTLİS: 2 gündür devam eden yağmur, sabah saatlerinde kar yağışına döndü; kar kalınlığı merkezde 5, yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştı.

KARS: Sıcaklık eksi 6 dereceye düştü. Araçların camları buz tuttu, vatandaşlar zorluklar yaşadı.

RİZE: Kar yağışı nedeniyle 2 ilçede 21 köy yolu ulaşıma kapandı. Çalışmalar devam ediyor.

Ülke genelindeki hava durumunun önümüzdeki günlerde daha kararlı bir hale geleceği ve sıcaklıkların 2-3 derece artacağı bekleniyor. Yağış miktarının azalması öngörülüyor.

Exit mobile version