Meteoroloji’den İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 15 ile uyarı!

İstanbul dahil birçok kentte sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve diğer 14 il için turun ve sarı kodlu uyarı yayımladı.

Meteoroloji9 habermeydan

Meteoroloji’den İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 15 ile uyarı!

Hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde sağanak yağışlar ve sıcaklık düşüşleri bekleniyor. Uzmanlar kuvvetli yağış ve rüzgar konusunda bölge bölge uyarı yaptı. Aralarında İstanbul, Ankara’nın da olduğu 10 ilde sarı alarm, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz (Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu, Karadeniz ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize, Artvin, Ardahan, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

15 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Meteoroloji, “Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale, Karabük” sarı “Sinop, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu” için turcunu uyarıda bulundu.

AKOM’DAN SON DAKİKA UYARI

Megakentteki bunaltıcı sıcaklar yerini sağanak yağışa bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’dan yapılan açıklamaya göre bugün başlayacak olan yağışlar hafta sonuna kadar etkili olacak. AKOM’un yaptığı uyarıda “Gün içerisinde Avrupa Yakası’nın batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği ön görülmektedir. İstanbul genelinde bu gece saatlerinden itibaren başlaması ve Cumartesi akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version