Meteoroloji’den 7 kent için yeni alarm

Meteoroloji, haritayı tamamen güncelledi ve bugün 7 şehir için yeniden sarı ve turuncu uyarılar yaptı. Yarından itibaren havaların yeniden ısınacağı ve hafta sonuna kadar yağışların ülkeyi tamamen terk edeceği belirtildi. İşte detaylar...

meteoroloji habermeydan

Meteoroloji’den 7 kent için yeni alarm…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in kıyı bölgeleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Sakarya, Sivas ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Yağışların özellikle Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı ve iç kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genel olarak kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Yarın itibarıyla yurt genelinde yağışlar 3-4 gün boyunca beklenmiyor, ancak pazar günü batı kesimlere yağış geri dönecek. Batı ve iç bölgelerde sıcaklıklar 3-4 derece artmaya başlayacak ve hafta sonunda ortalamanın üzerine çıkacak.

İstanbul’da bugün hava 22 derece, cumartesi 28 derece olacak. İzmir’de bugün 27, cumartesi 31 derece, Ankara’da ise bugün 18, cumartesi 28 derece olması bekleniyor. Meteoroloji, “Bolu, Sinop, Karabük, Düzce” için sarı, “Kastamonu, Zonguldak, Bartın” için turuncu uyarı yayımladı.

Bartın’da dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışlarla metrekareye 115 kilogram yağış düştü. Yağış sonrası Bartın Irmağı’nın su seviyesi 3 metre yükseldi. Bu nedenle Orduyeri Mahallesi’ndeki iskele ve piknik alanları sular altında kaldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, polis ve belediye ekipleri taşkın riskine karşı ırmak boyunca kontrollerini sürdürüyor. Ayrıca bazı köyleri Bartın’a bağlayan köprüler kapatıldı, ulaşım alternatif yollarla sağlanıyor.

Meteoroloji’nin verilerine göre, Bartın kent merkezine 24 saatte 115 kilogram, Amasra’ya 130 kilogram, Kurucaşile’ye 50 kilogram ve Ulus’a 64 kilogram yağış düştü. Yağışlar sonrası Bartın’daki bazı köylerde heyelanlar meydana geldi, yollar temizlenmeye devam ediyor. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde ise kuvvetli rüzgar dalgaların mendireği aşmasına neden oldu ve 2 tekneye zarar verdi. Akçakoca’da rüzgar ve sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, balıkçılar hava koşulları nedeniyle denize açılamadı.

Bolu’da ise Kartalkaya’nın yüksek kesimlerine kar yağdı. Köroğlu Dağı’nda, 2 bin 200 metre yükseklikte başlayan yağmur kar yağışına dönerken, bölgedeki Sarıalan Yaylası’nda sağanak yağış etkili oldu.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve en yüksek sıcaklıklar ise şöyle:

Exit mobile version