Meteoroloji yeni raporu yayımladı! 2 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji tarafından yayımlanan rapora göre, hafta sonu tüm Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor. İki ile ise hem AFAD tarafından hem de Meteoroloji tarafından uyarı yayımlandı.

2 ile sari ve turuncu kodlu uyari habermeydan

Meteoroloji yeni raporu yayımladı! 2 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir ve Rize çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Kars çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İKİ İLE UYARI

Meteoroloji ve AFAD tarafından Aydın ve Muğla’ya uyarı verildi. Aydın’a sarı kodlu Muğla’ya ise hem sarı hem de turuncu kodlu uyarı verildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Güney Ege kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin edilse de Megakenti bir kar yağışı daha bekliyor. Yağışlı bir haftaya başlayacak İstanbul’a Meteoroloji’nin paylaştığı haritaya göre pazar günü kar gelecek. Pazar günü için hazırlanan haritada, yurdun birçok bölgesi için yerleştirilen kar simgesi İstanbul’da da bulunuyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN KIŞ LASİTĞİ KARARI

Meteoroloji’nin tahminlerine göre pazar günü İstanbul’da kar yağışı görülebilir.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için gereken kış lastiği uygulaması öne çekildi. İstanbul Valiliği, 1 Aralık’ta ticari araçlar için başlayacak kış lastiği zorunluluğunun 25 Kasım’a çekildiğini bildirdi. Kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan 2024 tarihinde ise sona erecek.

 

Exit mobile version