Meteoroloji ve Valilik’ten uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat) beklendiği belirtildi. Açıklamada, bu hava koşullarının neden olabileceği çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. İstanbul Valiliği de sosyal medya üzerinden bir uyarı yayınladı. Valilik, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre İstanbul'da yarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini, bu durumda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. İzmir için de Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından fırtına uyarısı yapıldı. İzmir genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-75 km/saat) beklendiği belirtilirken, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi. İzmir'de fırtına, yarın saat 10.00'da başlayacak ve aynı gün saat 23.59'dan itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, Balıkesir ve İzmir için turuncu kodlu uyarı yapılırken, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ ve Yalova için sarı alarm durumu ilan edildi.

meteoroloji alarm habermeydan

Meteoroloji ve Valilik’ten uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Yalova’da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat) beklendiği belirtildi. Açıklamada, bu hava koşullarının neden olabileceği çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

İstanbul Valiliği de sosyal medya üzerinden bir uyarı yayınladı. Valilik, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre İstanbul’da yarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini, bu durumda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

İzmir için de Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından fırtına uyarısı yapıldı. İzmir genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-75 km/saat) beklendiği belirtilirken, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi. İzmir’de fırtına, yarın saat 10.00’da başlayacak ve aynı gün saat 23.59’dan itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, Balıkesir ve İzmir için turuncu kodlu uyarı yapılırken, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ ve Yalova için sarı alarm durumu ilan edildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 18

İstanbul: Parçalı bulutlu 18

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Adana: Parçalı bulutlu 26

Antalya: Parçalı bulutlu 25

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 18

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 10

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 23

 

Exit mobile version