Meteoroloji ve AKOM’dan kar uyarısı! Tüm yurdu etkisi altına alacak

Pazar günü için Meteoroloji ve AKOM'dan ardı ardına gelen son dakika duyuruları dikkat çekti. İstanbul'da sıcaklıkların ani bir düşüşle 19 dereceden hızla 10 dereceye ineceği ve aynı zamanda kar yağışıyla ilgili uyarılar yapıldı. Bozcaada ve Gökçeada'daki yarınki feribot seferleri de iptal edildi.

kar uyarisi habermeydan

Meteoroloji ve AKOM’dan kar uyarısı geldi.

Son tahminlere göre, ülke genelinde parçalı ve yoğun bulutlu havanın hakim olacağı öngörülüyor. Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Manisa, Denizli, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Muğla, İzmir’in kuzeyi, Balıkesir’in batısı gibi bölgelerde yağışın yer yer yoğun olabileceği belirtiliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer pus ve sis olabileceği tahmin ediliyor.

Kuzey kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle güney yönlerden hafif eserken, Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde zaman zaman orta kuvvette (40-70 kilometre/saat), yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir’de bu akşam yağmur bekleniyor. Yarın İstanbul’da sıcaklıkların 19 dereceye kadar yükseleceği öngörülüyor. Ancak, Meteoroloji, yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi’nin batısından başlayarak güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarların etkili olacağını ve Pazar günü sabahın erken saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (70-90 km/saat) hatta yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceğini bildirdi. Bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına, ağaç ve direk devrilmesine neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Trakya için kuvvetli sağanak uyarısı da yapıldı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da beklenen sağanak yağışların kuvvetli (30-60 kg/m2) olabileceği belirtildi. Bu durumda sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İstanbul’da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava bekleniyor. Sıcaklıkların düşmesiyle kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar görülebilir.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında feribot seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. GESTAŞ firması, Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hattındaki tüm feribot seferlerinin yarın için iptal edildiğini duyurdu.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, cumartesi günü Akdeniz ve Ege’de kuvvetli yağışlar beklenirken, Pazar günü Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olacak. Rüzgarın şiddetlenmesiyle sıcaklıkların da düşmesi bekleniyor ve bu durumun kuvvetli sağanaklara yol açabileceği öngörülüyor.

Prof. Dr. Şen, “Pazar günü İstanbul dahil Marmara’da kuvvetli yağmur etkili olacak. Sıcaklık İstanbul’da cumartesi 19, Pazar 8 derece.

Pazar günü İstanbul şehir merkezinde kar yok. İstanbul’un dışında yükseklerde karla karışık yağmur ve kar olabilir. Buralar Batıda Çatalca, Silivri’nin yüksekleri Anadolu yakasında Çamlıca tepesi, Yakacık yüksekleri Aydos gibi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 15

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı 17

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 22 (Yağışların, kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

Adana: Parçalı bulutlu 23

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 21

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 22

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 5

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 14

Exit mobile version